ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χρυσόγονος - Αρχίζουν διαδικασίες για την ίδρυση νέου φορέα

Δημοσίευση 5 Οκτωβρίου 2017, 22:05 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 11:52
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κ. Χρυσόγονος - Αρχίζουν διαδικασίες για την ίδρυση νέου φορέα
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Σοσιαλιστικής Τάσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης του Κώστα Χρυσόγονου από τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε κατά την διάρκεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας από τα 2.032 εγγεγραμμένα μέλη ,υπέρ της πρότασης αποχώρησης τάχθηκαν 1678 (Ποσοστό 82,6%) , κατά 31 (Ποσοστό 1.5%), ενώ απείχαν από την διαδικασία 323 (Ποσοστό 15.9%)

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «η πρόταση της Γραμματείας υπερψηφίστηκε από την απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Σοσιαλιστικής Τάσης και εγκρίθηκε η αποχώρηση από το ΣΥΡΙΖΑ και ο μετασχηματισμός της Τάσης σε αυτόνομη πολιτική κίνηση.»

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν από την Πολιτική Γραμματεία τα επόμενα βήματα στη διαδικασία για τη συγκρότηση του νέου πολιτικού φορέα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει ο κ. Χρυσόγονος άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «βάση της Σοσιαλιστικής Τάσης ήταν η εξαγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός θα είναι ένα "πραγματικά νέο κόμμα, μαζικό και δημοκρατικό" και ειδικότερα "ένα νέο κόμμα σε ιδέες, λειτουργία και πολιτική πρακτική, στον αντίποδα των αρχηγικών, συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας". Στην υλοποίηση αυτών των εξαγγελιών του κόμματος αποσκοπούσε η συμμετοχή μας σε αυτό. Στην πορεία αυτές οι διακηρύξεις όμως διαψεύσθηκαν».

Μεταξύ άλλων ο κ.Χρυσόγονος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας τα οποία καταγγέλλαμε το 2013», ενώ σημείωσε ότι «Οι κομματικές παθογένειες έχουν δημιουργήσει πλήθος πολιτικών θεμάτων για τα οποία είμαστε υπόλογοι απέναντι στο λαό.»

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει την πρόθέση του να μην παραχωρήσει την έδρα του στην ευρωβουλή.