ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: «Χωρίς άλμα ιδιωτικών επενδύσεων η χώρα δεν θα πάει μπροστά»

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 10:09 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 19:22
Κ. Μητσοτάκης: «Χωρίς άλμα ιδιωτικών επενδύσεων η χώρα δεν θα πάει μπροστά»
Facebook Twitter Whatsapp

«Χωρίς ένα μεγάλο άλμα ιδιωτικών επενδύσεων η χώρα δεν θα πει μπροστά και για αυτό στις περιοδείες μου θέλω να βλέπω υγιείς επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία, είναι εξωστρεφείς και προσλαμβάνουν εργαζόμενους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τώρα που ανοίγει η συζήτηση για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού «Πόντος», στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τη βαριά ιστορία που φέρει η ταξιαρχία και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της ταξίαρχο Πάρι Καπραβελο, ευχαριστώντας στη δήλωσή του τις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων για το έργο που επιτελούν σε μια δύσκολη συγκυρία και σε δύσκολες συνθήκες.

«Διαπίστωσα από κοντά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, επισκεπτόμενος μια μονάδα που θα ενταχθεί στην ευρωπαϊκή στρατιωτική δομή» δήλωσε μετά την ενημέρωσή του στο μετακινούμενο κέντρο επιχειρήσεων της επίλεκτης μονάδας, που μπορεί να αναπτυχθεί αερομεταφερόμενο, οπουδήποτε στην επικράτεια και λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες ανεξαρτήτως ετοιμότητας. Η ταξιαρχία από το Νοέμβριο μετασχηματίζεται και αποτελεί σχηματισμό μάχης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα αναπτύσσεται σε ειρηνευτικές αποστολές της Ε.Ε.

Στη συνέχεια, ο προεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την Κεραμουργία Βορείου Ελλάδας (ΚΕΒΕ) και τη βιομηχανία επεξεργασίας προφίλ αλουμινίου ELVIAL.

«Επισκέπτομαι επιχειρήσεις που ανταγωνίζονται επιχειρήσεις του εξωτερικού και δίνουν δουλειές στις τοπικές κοινωνίες. Χωρίς ένα μεγάλο άλμα ιδιωτικών επενδύσεων η χώρα δεν θα πάει μπροστά και για αυτό στις περιοδείες μου θέλω να βλέπω υγιείς επιχειρήσεις, δηλαδή επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία, είναι εξωστρεφείς και προσλαμβάνουν εργαζόμενους» είπε στη συζήτηση που είχε νε τους υπεύθυνους της Κεραμουργίας που έχει μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

«Τα έργα υποδομής θα πρέπει να έχουν συνέχεια» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Κιλκίς.

Εκεί τον περίμενε για να τον ξεναγήσει ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου, που είναι ευθύνη της Περιφέρειας και χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. 

Όπως υπενθύμισε ο κ. Μητσοτάκης το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε φτάσει στη σημερινή του μορφή, αν δεν είχε προηγηθεί υπουργική πράξη του 2014 που ξεπάγωσε τις απαλλοτριώσεις.

«Σύντομα οι εκλογές, θα κερδίσουμε με διαφορά»

Με κατοίκους και καταστηματάρχες συνομίλησε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της βόλτας του στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την αγορά, ενώ συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΟΔΕ, με τα οποία είχε συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα.

Απαντώντας στις ερωτησεις των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

«Χαίρομαι παρά πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να έρθω ξανά στο Κιλκίς σε ένα χώρο που το θεωρώ γουρλίδικο είχα έρθει τότε ως υποψήφιος για ηγεσία, επιστρέφω. Το Κιλκίς είναι συνυφασμένο και με πρωτογενή παραγωγή και κτηνοτροφία. Δεν αντιλαμβανόμαστε ανάπτυξη της χώρας χωρίς υγιή ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα. Έχουμε ένα πλέγμα πολιτικών. Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων όπως ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια που τον κατέβασε για να τον ξανανεβάζει».

«Το ζήτημα ελληνοποιήσεων μου το λένε παντού, αν θέλουνε να αντιλαμβανόμαστε τη Βόρεια Ελλάδα ως κέντρο παραγωγής πρέπει να εξασφαλίσουμε τον έλεγχο στα σύνορα. Θα δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα. Έχουμε πολλά και φιλόδοξα σχέδια για πρωτογενή τομέα κάνουμε και ειδική προσυνεδριακή διαδικασία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε κοντά μας πολλούς παλιούς αγωνιστές, πριν από δυο μέρες γιορτάσαμε 43 χρόνια και θυμηθήκαμε παρακαταθήκη του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για μια παράταξη ανοικτή χωρίς κοινωνικό πρόσημο που συνδυάζει ελεύθερη οικονομική δράση με κοινωνική πρόνοια. Η ΝΔ ανοίγεται και φέρνει ανθρώπους που δεν ανήκαν στους κόλπους της», είπε ακόμα.

Όσον αφορά τον χρόνο διεξαγωγής εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως θα γίνουν γρήγορα και η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει με μεγάλη διαφορά.

«Εμείς δεν διχάζουμε εμείς ενώνουμε τους Έλληνες και απέναντι σε μια κυβέρνηση που λέει ψέματα προτάσσουμε αλήθεια και ορθό λόγο. Ο κ. Τσίπρας κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του. Εμείς κάνουμε σοβαρές προτάσεις», κατέληξε.