ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρεξήγηση κι εξήγηση Κούλογλου για ΕΡΤ

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 13:45 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 13:57
Παρεξήγηση κι εξήγηση Κούλογλου για ΕΡΤ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο λόγος που τουιτάρησε ένα δημοσίευμα του TVXS, της ιστοσελίδας που δημιούργησε ο ίδιος δηλαδή, για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ΕΡΤ. 

Άλλη μια φορά ένα απλό τουί κόντεψε να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Μόνο που όσο γρήγορα άναψε η φλόγα, άλλο τόσο γρήγορα έσβησε κιόλας. Για τον Στέλιο Κούλογλου ο λόγος που τουιτάρησε ένα δημοσίευμα του TVXS, της ιστοσελίδας που δημιούργησε ο ίδιος δηλαδή, για όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην ΕΡΤ. Το δημοσίευμα ήταν ανυπόγραφο, αλλά θεωρήθηκε από μερίδα των media (και το protothema.gr πάνω απ’ όλα) ότι ανήκε στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Έγινε ο σχετικός χαμός, ανέβηκε η θερμοκρασία, τρεμόπαιξαν τα βλέφαρα, ώσπου ήρθε ο Στέλιος Κούλογλου να λύσει τις απορίες στους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΪ, δηλώνοντας ότι το άρθρο δεν είναι δικό του, τελεία και παύλα. 

Τι έλεγε όμως το επίμαχο κομμάτι; Απομονώνουμε μερικές φράσεις: 

«Η κυβέρνηση δεν έχει το παραμικρό όραμα για το τι θα έπρεπε να είναι μια δημόσια ραδιοτηλεόραση στη σημερινή εποχή. Η κυβέρνηση δεν έχει το παραμικρό όραμα για το τι θα έπρεπε να είναι μια δημόσια ραδιοτηλεόραση στη σημερινή εποχή.»

«Γιατί επελέγη ως διευθύνων σύμβουλος και αποχώρησε ο κ. Ταγματάρχης και με ποια κριτήρια βρέθηκε ο αντικαταστάτης του; Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Τσακνής αποχώρησε καταγγέλλοντας την συνδιοίκηση της ΕΡΤ με συνδικαλιστές.»

«Η ΕΡΤ είναι σήμερα μια Α.Ε  που λειτουργεί με κανόνες ΔΕΚΟ και κουβαλά τις παθογένειες του παρελθόντος, θυμίζοντας  στιγμές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με αυτούς τους όρους δεν θα γίνουν ποτέ οι ριζοσπαστικές κινήσεις που απαιτούνται για την εξυγίανση της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις αγκυλώσεις και τις φοβερές στρεβλώσεις  που διέπουν τα προσόντα και τα καθήκοντα του προσωπικού. Που είτε αδιαφορεί,  είτε δεν έχει  πια το κουράγιο για να ανατρέψει τους συσχετισμούς .»

Εμπρηστικά τα συμπεράσματα και οι καταγγελίες, αναμφιβόλως, και αν δεν είχε παρέμβει ο ίδιος ο Στέλιος Κούλογλου για να ξκαθαρίσει την κατάσταση θα πήγαινε μακριά το πράγμα. Παρενέβη όμως στους «Αταίριαστους» και είπε τα εξής για το επίμαχο άρθρο:

«Όχι δεν το έχω γράψει εγώ. Το είδα. Δεν είναι δικό μου άρθρο. Είναι το κύριο άρθρο του TVXS. Δεν έχω καμία σχέση. Το ανέβασαν οι συνεργάτες μου και το έκανα retweet όπως κάνω και άλλα, γελοιογραφίες κ.α. Όμως την κατάσταση στην ΕΡΤ δεν την βλέπω καλή.»

Και κάπως έτσι λύθηκε εν τη γενέσει της μια ακόμη παρεξήγηση. Ως την ώρα που θα σκάσει η επόμενη και θα αρχίσουν πάλι να βαράνε τα τέλια…