ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: H πραγματικότητα «γκρεμίζει» τις ψευδαισθήσεις του κ. Μουζάλα

Δημοσίευση 6 Οκτωβρίου 2017, 20:05 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 20:23
Μ. Βαρβιτσιώτης: H πραγματικότητα «γκρεμίζει» τις ψευδαισθήσεις του κ. Μουζάλα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί, για άλλη μια χρονιά, να “προβλέψει” την έλευση του χειμώνα και συνεπώς, να προετοιμαστεί κατάλληλα, με τις ελλείψεις, ακόμη και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, να είναι κραυγαλέες.

 Τις εικόνες ντροπής που αντίκρισαν στα νησιά του Βορείου - Ανατολικού Αιγαίου, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch, σχολιάζει ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ακόμα δύο διεθνείς οργανισμοί, η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch, έρχονται να επιβεβαιώσουν τα όσα έχουμε διαπιστώσει και επανειλημμένα αναδείξει στη Βουλή σχετικά με τη τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου - Ανατολικού Αιγαίου» αναφέρει ο κ. Βαρβιτσιώτης για να συνεχίσει λέγοντας «Συμμερίζονται, δε, όχι μόνο τις επισημάνσεις μας για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και για τη βελτίωση των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες

Την ίδια στιγμή, ο κ. Βαρβιτσιώτης ισχυρίζεται ότι η Κυβέρνηση αδυνατεί, για άλλη μια χρονιά, να “προβλέψει” την έλευση του χειμώνα και συνεπώς, να προετοιμαστεί κατάλληλα, με τις ελλείψεις, ακόμη και σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, να είναι κραυγαλέες.

«Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο πακτωλός χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παραμένει αναξιοποίητος, με αποτέλεσμα να “κηλιδώνεται” ακατάπαυστα η διεθνής αξιοπιστία της χώρας» συμπληρώνει ο βουλευτής καλώντας την Κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα το Κοινοβούλιο για το βαθμό ετοιμότητας - εν όψει χειμώνα - των κέντρων φιλοξενίας των νησιών.

Ο βουλευτής της ΝΔ ,καταλήγει διαπιστώνοντας ότι «για πολλοστή φορά, η πραγματικότητα “γκρεμίζει” τις ψευδαισθήσεις του κ. Μουζάλα και αναδεικνύει το μέγεθος της δικής του ανικανότητας».