ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βόμβα» Δ. Καμμένου: Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 09:38 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 09:30
«Βόμβα» Δ. Καμμένου: Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

Την απόφασή του αυτή αιτιολόγησε, αναφερόμενος στη στάση της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας, η οποία κάνει λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στην ηλικία των 15 ετών μέχρι την ενηλικίωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου από τα 15 εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο και ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

«Δεν θα το ψηφίσω το νομοσχέδιο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος. «Όχι δεν θα το ψηφίσω» επανέλαβε. 

Την απόφασή του αυτή αιτιολόγησε, αναφερόμενος στη στάση της Ελληνικής Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας, η οποία κάνει λόγο για υψηλή συννοσηρότητα κατάθλιψης και αυτοκτονικότητας στις περιπτώσεις αλλαγής φύλου στην ηλικία των 15 ετών μέχρι την ενηλικίωση. Επίσης, ο Καμμένος ανέφερε ότι «παίζουμε με τις ζωές των παιδιών» και εξέφρασε τον προβληματισμό του, για το τι θα γίνει στο σχολείο, όπου γίνεται μπουλινγκ για πολλά πράγματα, όπως ρούχα, εμφάνιση, επίδοση στα μαθήματα. 

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέφρασε αντιρρήσεις και γενικότερα για το νομοσχέδιο. Ζήτησε την απόσυρσή του και επικαλέστηκε ως λόγους τα ακόλουθα: 

«Το νομοσχέδιο αυτό αφήνει παράθυρο για γάμους ομοφύλων, επειδή δεν υπάρχει νόμος. Δηλαδή να πάει ένα ομόφυλος να δηλώσει ότι αλλάζει φύλο και να γίνει άντρας ή γυναίκα. Μετά να παντρευτεί και να τεκνοθετήσει. Είπα, πάρ' το το νομοσχέδιο πίσω, να το δούμε όλοι μαζί» και συμπλήρωσε ότι πρέπει να έρθει ένα καινούριο νομοσχέδιο που να περιλαμβάνει γάμους ομοφυλοφίλων, υιοθεσία και αλλαγή φύλου. 

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε και για το ποιοι άλλοι βουλευτές από το κόμμα του θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και απάντησε ότι απ΄ ότι ξέρει θα είναι ο κ. Κατσίκης, ο κ. Κόκκαλης.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αλλά ψήφος κατά συνείδηση, ενώ σε σχετική ερώτηση για το τι θα κάνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα το ψηφίσει ο Πάνος Καμμένος».