ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Δ. Αβραμόπουλου για το προσφυγικό

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 09:20 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 15:57
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Δ. Αβραμόπουλου για το προσφυγικό
Facebook Twitter Whatsapp

«Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση αντιμετώπιση με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την αύξηση των προσφυγικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τονίζοντας πως διανύουμε «μια συγκυρία ενδιαφέρουσα αλλά και δύσκολη στο φλέγον ζήτημα προσφυγικού - μεταναστευτικού». 

«Η κατάσταση επιβαρύνεται διαρκώς, υπάρχει έντονη και κατανοητή αντίδραση από τις τοπικές κοινωνίες. Είναι ένα ζήτημα που θα βρούμε μπροστά μας και θέλουμε άμεση αντιμετώπιση με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχάρη τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για το έργο του.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Μετανάστευσης επεσήμανε πως «κι εμείς έχουμε προβληματιστεί», σημειώνοντας:

«Η ευρωτουρκική συνεννόηση λειτουργεί, αλλά εκείνο που χρειάζεται είναι περισσότερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και  Ευρώπης, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό που παρατηρείται σήμερα θα ξεπεραστεί σύντομα, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας. Οικονομικά, πολιτικά με την παροχή τεχνογνωσίας και στελεχών για τη δημιουργία στα νησιά κυρίως, ενός τοίχους όχι αυτού που θέλουν κάποιοι στην Ευρώπη αλλά κυρίως μιας καλύτερης διαχείρισης των ευρωπαϊκών συνόρων».

«Το πρόβλημα έγκειται σε αυτό αλλά έχει να κάνει και με την πλευρά της Ιταλίας που τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και πιο δύσκολα. Να εξάρω τη στάση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε αυτό το πρόβλημα που θα κρατησει πολύ καιρό. Η Ελλάδα είναι ακρίτας της Ευρώπης», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.