ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι συζήτησαν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στ. Κοντονή για την αλλαγή φύλου

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 13:27 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 14:58
Τι συζήτησαν οι διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Στ. Κοντονή για την αλλαγή φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Κοντονής συναντήθηκε με τους Γεωργία Γεννιά, Δημήτρη Γάκη και Μάρκο Μπόλαρη, οι οποίοι του εξέθεσαν τις ενστάσεις τους ως προς το νομοσχέδιο και ειδικότερα για τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ρεπορτάζ: Αντώνης Αντζολέτος, Παναγιώτης Τζαννετάτος

Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, συναντήθηκαν λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εκφράσει ερωτήματα για επιμέρους σημεία του νομοσχεδίου.

Ειδικότερα, ο κ. Κοντονής συναντήθηκε με τους Γεωργία Γεννιά, Δημήτρη Γάκη και Μάρκο Μπόλαρη, οι οποίοι του εξέθεσαν τις ενστάσεις τους ως προς το νομοσχέδιο και ειδικότερα για τη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου από τα 15 έτη. Νωρίτερα, την αντίθεσή του σχετικά με το όριο των 15 ετών είχε εκφράσει και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος όμως δεν πήγε στην εν λόγω ενημέρωση.

Στη συνάντηση με τον κ. Κοντονή παρούσα ήταν και η Νίνα Κασιμάτη, η οποία εξέφρασε τον προβληματισμό της για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. 

Όπως είπαν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η Γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Θεοπευτάτου και ο διευθυντής ΚΟ, Κ. Ζαχαριάδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο, ωστόσο δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Ακόμα, η κυρία Θεοπεφτάτου και ο κ. Ζαχαριάδης εμφανίστηκαν ανοιχτοί σε συνεννοήση με τα κόμματα, ωστόσο διευκρίνισαν πως δεν υπάρχοει περιθώριο να γίνει με τη ΝΔ, εφόσον αυτή ψάχνει μέσο διαφυγής. Χαιρέτησαν, τέλος, τη διαφαινόμενη στάση των κομμάτων του κέντρου και κεντροαριστεράς.