ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Κούνεβα: Δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς αιτία

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 14:06 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 14:29
ΣΥΡΙΖΑ για Κ. Κούνεβα: Δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς αιτία
Facebook Twitter Whatsapp

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης για την απόφαση του Εφετείου για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς αιτία, χωρίς ενόχους και αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς» τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την εκδίκαση, αύριο στον Άρειο Πάγο, της αίτησης αναίρεσης που κατέθεσε η ευρωβουλευτής του κόμματος Κωνσταντίνα Κούνεβα κατά της απόφασης του Εφετείου για την επίθεση εναντίον της.

«Η δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, τον Δεκέμβρη του 2008, παραμένει έγκλημα χωρίς ενόχους, χωρίς τιμωρία. Η αιτία του, όμως, είναι γνωστή σε όλους. Είναι η συνδικαλιστική δράση της Κ. Κούνεβα για την αποκάλυψη των συνθηκών άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η πρωτόδικη απόφαση αναγνώρισε την πραγματική αιτία της επίθεσης. Τη χαρακτήρισε εργατικό ατύχημα, καταλόγισε ευθύνη στην εργολαβική εταιρεία και της επέβαλε αποζημίωση. Το Εφετείο, όμως, προσκρούοντας στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, ανέτρεψε πλήρως αυτήν τη σημαντική απόφαση. Προσβλέπουμε στη δίκαιη κρίση του Αρείου Πάγου, όπου αύριο (10/10) εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Κ. Κούνεβα κατά της απόφασης του Εφετείου. Στεκόμαστε ολόθερμα στο πλευρό της. Και για την ίδια, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους που εναποθέτουν στη Δικαιοσύνη τις ελπίδες τους για την προστασία από την αυθαιρεσία, την αδικία, τον διωγμό».

Επίσης, εκφράζει την ελπίδα «το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να εκπέμψει καθαρά μηνύματα προς κάθε πλευρά: Προς τους εργοδότες, ότι δεν μπορούν να είναι ασύδοτοι, αλλά και τους εργαζόμενους ότι δεν είναι απροστάτευτοι».