ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταυτότητα φύλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στα 15 χρόνια- Δεν ψηφίζει ο Παπαχριστόπουλος

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 14:14 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 14:24
Ταυτότητα φύλου: Αντίθετοι οι ΑΝΕΛ στα 15 χρόνια- Δεν ψηφίζει ο Παπαχριστόπουλος
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αφού διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου (χωρίς να εκφραστεί και για τους υπόλοιπους της ΚΟ) δήλωσε πως το κόμμα του έχει κατακτήσει το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την θέση των ΑΝΕΛ πως η δυνατότητα για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου να παρέχεται στα άτομα εφόσον αυτά διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους και όχι το 15ο εξέφρασε ο Θ. Παπαχριστόπουλος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, αφού διευκρίνισε πως ο ίδιος δεν θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 3 του νομοσχεδίου (χωρίς να εκφραστεί και για τους υπόλοιπους της ΚΟ) δήλωσε πως το κόμμα του έχει κατακτήσει το δικαίωμα της ψήφου κατά συνείδηση. «Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν άλλη άποψη για το θέμα. Αυτή τη στιγμή μιλάω ως βουλευτής και όχι ως εκπρόσωπος της Ομάδας μου γιατί έχουμε κάνει συμφωνία κυρίων», είπε και πρόσθεσε: «θέλουμε να διανύει το 18 έτος της ηλικίας τους! Να είναι 17 και μια μέρα».

Τέλος ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να εκληφθεί αυτή η στάση ως αντιπαράθεση με τη κυβέρνηση ούτε να θεωρηθεί ότι προκύπτει ζήτημα δεδηλωμένης. «Δεν υπάρχει ρήξη στους ΑΝΕΛ και τη κυβέρνηση. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί. Δεν μπορώ να ψηφίσω το άρθρο 3 για την ηλικία! Με δεσμεύει!», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Παρακολουθήστε στο live blogging του newpost.gr την κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για την ταυτότητα αλλαγής φύλου