ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Ρήγας: Η Βουλή πρέπει να νομοθετεί για τα δικαιώματα όλων των κοινωνικών ομάδων

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 15:23 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 15:26
Π. Ρήγας: Η Βουλή πρέπει να νομοθετεί για τα δικαιώματα όλων των κοινωνικών ομάδων
Facebook Twitter Whatsapp

Το νομοσχέδιο συζητείται σήμερα στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπέρ του νομοσχέδιου για την ταυτότητα φύλου τάχθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας πως «η Βουλή πρέπει να αντιλαμβάνεται το σύνολο των πολιτών και πρέπει να νομοθετεί για τα δικαιώματα όλων των κοινωνικών ομάδων, τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν σε αμιγώς μικροπολιτική αντιπαράθεση».

Ο κ. Ρήγας, με αφορμή το νομοσχέδιο, επιτέθηκε στη ΝΔ, τονίζοντας πως διχάζεται. «Η φιλελεύθερη πτέρυγα έχει βρεθεί απέναντι σε μία ακροδεξιά αντίληψη, όπως αυτή εκφράζεται από τον αντιπρόεδρο, Άδωνι Γεωργιάδη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την οικονομία, ανέφερε ότι υπάρχει ανάκαμψη, όπως φαίνεται από όλους τους επίσημους δείκτες, και επισήμανε ότι ακόμα και η αναλογία μερικής προς πλήρη απασχόληση έχει βελτιωθεί σημαντικά, αγγίζοντας το τελευταίο εννεάμηνο το 50-50, από το 65-35 της κυβέρνησης Σαμαρά.

Για τα μέτρα στήριξης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, 760 εκατ. θα δοθούν για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, 320 εκατ. για την προστασία ευάλωτων νοικοκυριών για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας, καθώς και 100 εκατ. για την προστασία της πρώτης κατοικίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Όσον αφορτά τα εργασιακά, ο κ. Ρήγας επιτέθηκε εκ νέου στη ΝΔ, τονίζοντας ότι ζητά από τους εργαζόμενους να εργάζονται χωρίς μισθό, προκειμένου να διευκολύνουν τους εργοδότες να προχωρήσουν σε προσλήψεις. «Το πολιτικό της σχέδιο είναι μη αμειβόμενη εργασία, ελεύθερες απολύσεις, ατομικές συμβάσεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους. Η αλήθεια του ψεύδους αποκαλύπτεται» κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.