ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι επίσημο: Στις 12 και 19 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 16:08 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 17:22
Είναι επίσημο: Στις 12 και 19 Νοεμβρίου οι εκλογές στην Κεντροαριστερά
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με την επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου οι εκλογές θα γίνουν ο πρώτος γύρος στις 12 και ο δεύτερος στις 10 Νοεμβρίου αντί για 5 και 12 Νοεμβρίου που είχε συμφωνηθεί αρχικά

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις ημερομηνίες που «κλείδωσαν» για την διεξαγωγή των εκλογών στην κεντροαριστερά έκανε γνωστές στους υποψήφιους αρχηγούς του νέου φορέας ο Νίκος Αλιβιζάτος.

Σύμφωνα με την επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου οι εκλογές θα γίνουν ο πρώτος γύρος στις 12 και ο δεύτερος στις 10 Νοεμβρίου αντί για 5 και 12 Νοεμβρίου που είχε συμφωνηθεί αρχικά, καθότι οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν.Κ.Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017.

Η επιστολή Αλιβιζάτου

«Οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν.Κ.Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν (www.dpekloges.gr). Για την υποστήριξη, πάντως, της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τ. Υπουργός, δέχθηκε να τη συνδράμει ως Σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού».

Τι προηγήθηκε

Το Ποτάμι από την μεριά του είχε εκφράσει αντιρρήσεις του για την διεξαγωγή των εκλογών στις 12 Νοεμβρίου καθώς έχει προγραμματισθεί να γίνει ο Μαραθώνιος της Αθήνας πράγμα το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο θα κρατούσε τους δρόμους κλειστούς μέχρι το απόγευμα κι άρα θα δυσκολευτούν να πάνε οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν.

Έθεσε το θέμα εδώ και μερικές εβδομάδες στην Επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τις οριστικές ημερομηνίες, όχι όμως λόγω της διαφωνίας του Ποταμιού, αλλά γιατί περιμένει τις οριστικές απαντήσεις της WIND και της OTS που έχουν αναλάβει τη τεχνική υποστήριξη της ψηφοφορίας. Γι' αυτό και στην τελευταία συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα έγινε αναφορά για μετάθεση των εκλογών για μία-δυο εβδομάδες ή και τον Δεκέμβριο, όπως ζήτησε το Ποτάμι. Η απάντηση των δυο εταιρειών μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.