ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης για αλλαγή φύλου: «Δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία φοβισμένη με στερεότυπα»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2017, 20:27 / Ανανεώθηκε 9 Οκτωβρίου 2017, 20:56
Ν. Βούτσης για αλλαγή φύλου: «Δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία φοβισμένη με στερεότυπα»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε ειδική αναφορά σε ζητήματα του παρελθόντος που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τη πλευρά της εκκλησίας, όπως αυτό των ταυτοτήτων, τα αποτεφρωτήρια, την ιθαγένεια ή το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξεκάθαρη θέση υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις έμφυλες ταυτότητες και το νέο θεσμικό πλαίσιο που αυτό εγκαθιστά στη χώρα, πήρε κατά την τοποθέτησή του, ο Νίκος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε ειδική αναφορά σε ζητήματα του παρελθόντος που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τη πλευρά της εκκλησίας, όπως αυτό των ταυτοτήτων, τα αποτεφρωτήρια, την ιθαγένεια ή το ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης. «Γίνεται το 2017 να συζητάμε με την ίδια ένταση;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος και πρόσθεσε: «που οδηγούσε αυτός ο διχασμός; Έχουμε το άγχος να πάμε στην νέα εποχή για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση και να βγει μία κοινωνία φοβισμένη κλεισμένη σε στερεότυπα σε δοξασίες».

Ακόμα σημείωσε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν κατακτήθηκαn από διανοητικές επεξεργασίες αλλά από τον αγώνα των κινημάτων, ενώ αναφερόμενος στις σχέσεις με την εκκλησία είπε ότι το πολιτικό σύστημα θα πρέπει, με σεβασμό, να αρθρώσει ένα δικό του λόγο.