ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο του γαλάζιου ανασχηματισμού στο επικοινωνιακό επιτελείο

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2017, 09:38 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 13:24
Το παρασκήνιο του γαλάζιου ανασχηματισμού στο επικοινωνιακό επιτελείο
Photo: sooc.gr
Facebook Twitter Whatsapp

Συζήτηση για αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο είχε υπάρξει και στα τέλη Αυγούστου, όμως τελικά αποφασίστηκε να γίνουν μετά τη ΔΕΘ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο αναβαθμίσεις, ένα έμπειρο πρόσωπο που έχει δοκιμαστεί στην ίδια θέση, τέσσερις νέους και τρεις παραμένοντες περιλαμβάνει ο γαλάζιος μίνι ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε από την οδό Πειραιώς.

Το όνομα της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη που ανέλαβε στη θέση του Βασίλη Κικίλια, συζητούνταν ήδη τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθώς είναι μία από τις στενές και εξ απορρήτων συνεργάτιδες του Κυριάκου Μητσοτάκη που έβαλε την υπογραφή της στηρίζοντάς τον στον εσωκομματικό αγώνα για την ηγεσία.

Η κα Σπυράκη που εκτός από έμπειρη δημοσιογράφος, από τη θητεία της στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία για τα ευρωπαϊκά θέματα και θα συνοδεύσει τους επόμενους μήνες τον κ. Μητσοτάκη σε όλα του τα ευρωπαϊκά ταξίδια, με πρώτο την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ. Η κα Σπυράκη είχε θητεύσει, με επιτυχία στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, όταν της ανέθεσε προεκλογικά το συγκεκριμένο πόστο ο Αντώνης Σαμαράς. Συζήτηση για αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο είχε υπάρξει και στα τέλη Αυγούστου, όμως τελικά αποφασίστηκε να γίνουν μετά τη ΔΕΘ.

Η αντικατάσταση του Βασίλη Κικίλια συνοδεύτηκε από την αναβάθμισή του ως τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, θέση που κατείχε μέχρι σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, έγινε σε πλήρη συμφωνία με τον κ. Γεωργιάδη.

Πλέον ο κ. Κικίλιας, που παραμένει στο στενό πηρύνα της γαλάζιας επικοινωνιακής ομάδας και συνεχίζει να έχει τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ, θα «μαρκάρει» στενά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος σήμερα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, επέλεξε να δραπετεύσει στη Βραζιλία.

Αναπληρωτές εκπρόσωποι παρέμειναν η Σοφία Ζαχαράκη, που θεωρείται ιδιαίτερα επιτυχημένη, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ενώ προστέθηκαν στην ομάδα, ο χειριστής των social media του κ. Μητσοτάκη, Νίκος Ρωμανός και ο Σπύρος Σταυρίδης.

Ο γαλάζιος ανασχηματισμός εκτός από το μήνυμα της ανανέωσης συνδέεται και με το χρόνο των εκλογών, με το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη να θεωρεί ότι θα γίνουν μέσα στο 2018. Το γεγονός αυτό επέβαλε την αντικατάσταση των προσώπων που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Η αναδόμηση του επικοινωνιακού επιτελείου περιελάμβανε και το Γραφείο Τύπου του κόμματος που αναλαμβάνει πλέον, στη θέση του Μακάριου Λαζαρίδη, ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ παραμένει αναπληρώτρια Διευθύντρια η κυρία Κύρα Κάπη. Ο κ. Λαζαρίδης θα έχει πλέον αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, καθώς αναλαμβάνει διπλή αποστολή. Αφενός ως Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου, γεγονός που συνιστά αναγνώριση και επιβράβευση του έργου που έχει επιτελέσει ως Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Αφετέρου ως άτυπος σύμβουλος για την οικονομική, οικονομική, κοινωνική και επικοινωνιακή πολιτική του Κόμματος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Μετά την απόφαση αυτή - που ενδεχομένως επιδίωξε και ο ίδιος καθώς χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως στενός του συνεργάτης, εδώ και πολλά χρόνια - εντείνονται οι φημολογίες ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Καβάλας. Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο Γιώργος Κοντογιάννης.