ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Όχι» από τη Ν. Κασιμάτη στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2017, 11:18 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 11:43
«Όχι» από τη Ν. Κασιμάτη στην τροπολογία για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης
Facebook Twitter Whatsapp

«Είχαμε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα να μην υπάρξει νέα ρύθμιση μέχρι να γίνει εκτενής και πολυμερής συζήτηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα αντιμετώπισης των αποφάσεων που αφορούν και την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την πρόθεσή της να καταψηφίσει την τροπολογία που αφορά και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» εξέφρασε η Νίνα Κασιμάτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιμονή της να φέρει στην Βουλή την επίμαχη ρύθμιση.

«Είχαμε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα να μην υπάρξει νέα ρύθμιση μέχρι να γίνει εκτενής και πολυμερής συζήτηση για το βέλτιστο αποτέλεσμα αντιμετώπισης των αποφάσεων που αφορούν και την "Τουρκική Ένωση Ξάνθης"» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη προς τα υπουργικά έδρανα για να προσθέσει: 

«Θα έπρεπε να γίνει συζήτηση και στην Ολομέλεια και στην επιτροπή.Υπάρχει μείζων λόγος να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί για αυτό που ψηφίζουμε».

Η ίδια εξήγησε πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούν το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και πως «δεν συνιστούν αρχή συμμόρφωσης οι αποφάσεις».

Η κυρία Κασιμάτη αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ισλαμικού Συμβουλίου του περασμένου Ιουλίου που αναφέρεται σε «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» στην χώρα μας ενώ στηλίτευσε την στάση της Ελλάδας να μην αντιδράσει όταν το επίμαχο ψήφισμα «παραπέμφθηκε στην επιτροπή ισότητας της ΕΕ για να ληφθεί υπόψη στην σύνταξη ερωτηματολογίου». 

«Η τροπολογία που φέρατε είναι ακόμα χειρότερη από την πρώτη» τόνισε σε άλλο σημείο ζητώντας την απόσυρσή της. 

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου