ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: Δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση αν δεν αλλάξει αυτός ο νόμος για την αλλαγή φύλου

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2017, 12:05 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 12:43
Β. Λεβέντης: Δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση αν δεν αλλάξει αυτός ο νόμος για την αλλαγή φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε πως «η κυβέρνηση θέλει να το περάσει στο άψε-σβήσε, σαν κάτι να φοβάται, σαν κάτι να επιδιώκει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την αντίθεσή του σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου εξέφρασε για μια ακόμα φορά από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, εκφράζοντας την άποψη ότι «θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα εάν ψηφιστεί η αλλαγή φύλου», συμπληρώνοντας ότι «τους δίνουμε κάτι που πάει κόντρα στη φύση».Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε πως «η κυβέρνηση θέλει να το περάσει στο άψε-σβήσε, σαν κάτι να φοβάται, σαν κάτι να επιδιώκει» και τόνισε:

«Δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση αν δεν αλλάξει αυτός ο νόμος. Είναι ανώμαλα πράγματα να αλλάζει ο άνθρωπος τη φύση του».

«Να τους δώσουμε εργασία, συντάξεις, αλλά αυτό να μην τους το δώσουμε», πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Μιλώντας για την εκκλησία ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι «η εκκλησία δεν νομοθετεί αλλά θέλει να σέβεσαι τις αρχές της» και απευθυνόμενος στο σώμα ρώτησε: «Έστειλε ποτέ επιστολή η εκκλησία στους βουλευτές που υποδείκνυε τι να ψηφίσουν; Όχι. Αλλά θέλει να σεβόμαστε τις αρχές και τις αξίες της».

Στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Λεβέντης επιτέθηκε και στην καινούργια εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, για τη χθεσινή της τοποθέτηση σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «οι διεμφυλικοί είναι εγκλωβισμένοι σε ξένο σώμα».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε «εγώ από την Ευρώπη παίρνω τα καλά της, όχι αρχές και αξίες. Κανονικά εμείς οι Έλληνες έπρεπε να δίνουμε στην Ευρώπη τις αξίες μας. Τι είμαστε; Φραγκολεβαντίνοι; Εάν είναι έτσι να φέρουμε τότε και έναν έπαρχο να μας κυβερνάει».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο αλλά τάσσεται υπέρ του να δοθεί εργασία και σύνταξη στα «άτομα αυτά».

Δείτε ΕΔΩ λεπτό προς λεπτό τη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου