ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 11:08 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 11:33
Γ. Κουμουτσάκος: Η Τουρκία αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης
Facebook Twitter Whatsapp

«Όλοι αντιλαμβάνονται τώρα γιατί η Άγκυρα οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις του Crans Montana», σημειώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της τουρκικής Κυβέρνησης κ. Akdag είναι απαράδεκτες. Συνιστούν άλμα οπισθοδρόμησης που υπονομεύει τις ενέργειες του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ. Guterres, για την επίλυση του Κυπριακού», τονίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει πως  «θέσεις, όπως αυτές, επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Κυπριακό με αντιλήψεις κατοχικής δύναμης, η οποία απλώς προσποιείται ότι επιθυμεί την επίλυσή του. Όλοι αντιλαμβάνονται τώρα γιατί η Άγκυρα οδήγησε σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις του Crans Montana».

«Απέναντι στην αρνητική αυτή στάση της Τουρκίας, η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να επιμείνει στη συνέχιση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού. Επίλυση που θα επέλθει μόνο με το τέλος της σημερινής απαράδεκτης κατάστασης τουρκικής κατοχής τμήματος εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μιας ανεξάρτητης χώρας, μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ε.Ε.», καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.