ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάρδας στο «Ακραίως»: Το ΔΝΤ συνήθως πέφτει έξω στις προβλέψεις του

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 11:42 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 12:45
Δ. Μάρδας στο «Ακραίως»: Το ΔΝΤ συνήθως πέφτει έξω στις προβλέψεις του
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τα σκάνδαλα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για τα σκάνδαλα όπως αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ, των χρημάτων από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά και τις προβλέψεις του ΔΝΤ μίλησε στο «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.

«Πλέον είναι το τρίτο ντοσιέ του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτό που αρχίζουμε να ψάχνουμε. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και θα γίνουν οι έλεγχοι που πρέπει. Προς το παρόν για αυτή την υπόθεση γνωρίζω αυτά τα οποία διαβάζω. Η όλη ιστορία άρχισε πρόσφατα να διερευνείται από εμάς. Υπάρχουν δεκάδες αναθέσεις. Θα τα δούμε ένα ένα».

O κ. Μάρδας μίλησε και για τα 50 εκατομμύρια από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού: « Όταν ήρθε το συγκεκριμένο αίτημα ζητήσαμε να γίνει έλεγχος, αλλά δεν παρακολουθήσαμε την όποια εξέλιξη του ζητήματος. Δεν είναι κάτι καινούριο όμως αυτό που αποκαλύφθηκε».

Την ίδια στιγμή ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε και για τις δυσοίωνες προβλέψεις του ΔΝΤ για την δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας: «Πάνω στα δεδομένα μπορούμε να περπατάμε. Οχι σε προβλέψεις που έχουν το μανδύα της ανακρίβειας.Το ΔΝΤ πέφτει συνήθως έξω στις προβλέψεις του».

Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Η Ελληνική οικονομία χρειάζεται ψηλές ταχύτητες και ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 6%. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας».