ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βορίδης στο «Ακραίως»: Όποιος εμπλέκεται σε ποινική υπόθεση να του αποδοθούν ευθύνες

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 12:40 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 12:43
Μ. Βορίδης στο «Ακραίως»: Όποιος εμπλέκεται σε ποινική υπόθεση να του αποδοθούν ευθύνες
Facebook Twitter Whatsapp

Για έλεγχους και απόδοση ευθυνών που όμως να στηρίζονται σε στοιχεία μίλησε στο ''Ακραίως'' ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Να γίνουν έλεγχοι και να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον τις έχει, ακόμα και από τη ΝΔ» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΪ και στον Τάκη Χατζή στο «Ακραίως». 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Κάθε έλεγχος είναι αναγκαίος και καλοδεχούμενος. Όποιος εμπλέκεται να του αποδοθούν εύθυνες. Ας είναι όποιος θέλει. Αλλά να μην μετατρέπεται αυτό σε ένα κυνήγι μαγισσών.Υπάρχουν τρεις ποινικές δικογραφίες, οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Εδώ ανοίγεται μια πολιτική σπέκουλα που μπορεί να εξυπηρετεί τις πολιτικές ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τις ανάγκες της αλήθειας». 

Όπως πρόσθεσε: «Δεν είμαι ανακριτής, ούτε εισαγγελέας. Δεν μπορεί να επιληφθεί η Βουλή και να εξετάσει; Ειδικά όταν προκύπτει η εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Τα μη πολιτικά πρόσωπα ελέγχονται από τον φυσικό τους δικαστή. Αν προκύψει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, ο εισαγγελέας διαβιβάζει τις δικογραφίες στη βουλή». 

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε επίσης ότι υπάρχουν πολλές φορές υποθέσεις που βγαίνουν στα ΜΜΕ και στην συνέχεια δεν έχουν αντίκρισμα: «Τρεις υπουργοί στο σκάνδαλο της Novartis; Που είναι αυτοί; Προφανώς δεν υπήρχαν στοιχεία για να στηρίξουν την υπόθεση. Το ''λάσπη στον ανεμιστήρα'' είναι απαράδεκτο».
Παράλληλα μίλησε και για το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζοντας ότι : «υπήρχε συλλογική ενοχοποίηση των μέσων ενημέρωσης για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Όποιοι δεν έκοβαν τιμολόγια να εντοπιστούν. Να ελεγχθούν όλα. Ποιος τύπωνε φυλλάδια, ποιος έκανε πράγματα υπερκοστολογημένα».

«Αρμόδια όργανα υπάρχουν. Οι υπουργοί δεν είναι ελεγκτές. Όποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο και σαφές, έχει καλώς. Αλλά όχι υπαινιγμούς και υποννοούμενα. Όποιος έχει στοιχεία να το πει».