ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΕΛ: Εμείς δεν κουκουλώνουμε σκάνδαλα όπως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 14:53 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 14:22
ΑΝΕΛ: Εμείς δεν κουκουλώνουμε σκάνδαλα όπως η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου
Facebook Twitter Whatsapp

H εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, υπερασπίστηκε τη συνέπεια των ΑΝΕΛ στις αρχές και τις αξίες τους «παρά τη συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και ορισμένων ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα να μας εμφανίσουν ότι αλλάξαμε στάση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Αυτό που ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και η πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς. Αυτό που δεν ενώνει τους ΑΝΕΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ένωσε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, που ήταν η συγκάλυψη και το κουκούλωμα των σκανδάλων».

Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στον Alpha 9,89, υπερασπιζόμενη ταυτόχρονα τη συνέπεια των ΑΝΕΛ στις αρχές και τις αξίες τους «παρά τη συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και ορισμένων ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα να μας εμφανίσουν ότι αλλάξαμε στάση».

Ως προς την καταψήφιση συγκεκριμένων άρθρων του νόμου για την ταυτότητα φύλου, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ «τηρήσαμε συνεπή στάση και η πλειοψηφία των βουλευτών καταψήφισε τα επίμαχα άρθρα, διότι παρότι αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, θεωρούμε ότι το ηλικιακό όριο που τέθηκε στα 15 χρόνια είναι εξαιρετικά χαμηλό, όταν ο έφηβος δεν έχει προσδιορίσει ακόμη άλλες σοβαρές πτυχές της ταυτότητάς του».

«Σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα ζητήσαμε να εναρμονιστεί με τις συνταγματικές διατάξεις για την προστασία της οικογένειας, του γάμου και της παιδικής ηλικίας. Αυτό δεν επετεύχθη, δεν είδαμε τις δικλείδες ασφαλείας για το ζήτημα της ψυχοσύνθεσης των παιδιών που είναι μεγίστης σημασίας, και επειδή θεωρούμε ότι αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν πρέπει να προχωρά σε γάμο και υιοθεσία, γι' αυτό καταψηφίσαμε τα συγκεκριμένα άρθρα» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι «η δεδηλωμένη χάνεται μόνο αν υπάρξει πρόταση μομφής», συμπληρώνοντας ότι «αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αμφιβολία για το αν η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας, ας βρει τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα να καταθέσει πρόταση μομφής και να πάρει την απάντηση».

Όπως επισήμανε, ο κ. Ζουράρις εξέφρασε την προσωπική του άποψη και θα κριθεί από τους ψηφοφόρους του, υπενθυμίζοντας ότι «από το 2012 οι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμα να ψηφίζουν με βάση τη συνείδησή τους».

Ως προς την τροπολογία σχετικά με την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» είπε ότι κατόπιν παρεμβάσεως των ΑΝΕΛ συμπεριελήφθη στη τροπολογία «αναφορά στο άρθρο 11 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περί δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας, αλλά και αναφορά στις διεθνείς συνθήκες» και γι' αυτό η νέα τροπολογία υπερψηφίστηκε.

«Δεν θα μπορούσαμε να επιτρέψουμε όχι μόνο να επιβληθεί πρόστιμο από τη νέα χρονιά, αλλά και επιτροπεία στις δικαστικές αποφάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι μουσουλμάνοι βουλευτές το καταψήφισαν» υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για την Καταλονία, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ απάντησε ότι οι αποφάσεις των πολιτών είναι σεβαστές μόνο όταν λαμβάνονται σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους κάθε κράτους. «Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας επέλεξε να προκηρύξει δημοψήφισμα, το οποίο είχε κριθεί αντισυνταγματικό. Σε κάθε περίπτωση, η δημοκρατία προϋποθέτει τον διάλογο και την ειρηνική συμβίωση. Η βίαιη καταστολή σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να γίνει σοβαρός και εκτεταμένος πολιτικός διάλογος για να βρεθεί λύση. Μόνο με πολιτικό διάλογο θα αποφευχθεί μία επικίνδυνη διαίρεση του λαού της Ισπανίας» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.