ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου καλεί ο Β. Λεβέντης τον Π. Παυλόπουλο

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 15:48 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 15:43
Να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου καλεί ο Β. Λεβέντης τον Π. Παυλόπουλο
Facebook Twitter Whatsapp

Τι αναφέρει αναλυτικά σε επιστολή που του παρέδωσε. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να αναλάβει πρωτοβουλία και να μην κυρώσει το ψηφισμένο νόμο για τις έμφυλες ταυτότητες και να τον αναπέμψει εκ νέου στη Βουλή, καλεί με επιστολή του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρει πως η χώρα μας δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη, σημειώνοντας πως είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη εκκλησία φτάνοντας στο σημείο «ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών».

«Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό», σημειώνει στην επιστολή του.

«Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση», καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Παυλόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως βάσει Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την δυνατότητα να αναπέμψει ψηφισμένο από τη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο η τελευταία δύναται να ψηφίσει εκ νέου. 

Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων έχει ως εξής:

«Παρακολουθήσατε ασφαλώς τη συζήτηση στην Βουλή της 10/10/2017 που αφορούσε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη. Το νομοσχέδιο αυτό ήρθε προς ψήφιση χωρίς καμία διαβούλευση και προσυνεννόηση μεταξύ κομμάτων, Εκκλησίας, φορέων και εκπροσώπων  της ιατρικής επιστήμης.

Παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση ως ανθρωπιστικό αίτημα να ψηφίσει η Βουλή, ως βήμα προόδου και ως εναρμόνιση με άλλα κράτη της Ευρώπης. Η Ένωση Κεντρώων έχει βαθύτερα χαρακτηριστικά, την στήριξη των αδυνάτων, την εμπέδωση δημοκρατικών αξιών και τη διατήρηση αξιών και ηθών, όπως τα διδάσκει η Ορθόδοξη Πίστη μας. 

Επειδή η ψηφοφορία και το κλίμα συζήτησης της Βουλής και το δημοσιογραφικό ευρύτερο περιβάλλον βοηθήσαν στην επιψήφιση του νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα να εμφανιστεί η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική και απροσάρμοστη και επειδή από την Ευρώπη έχουμε φανεί ως τώρα ανήμποροι να κάνουμε τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα ο ελληνικός λαός να υπόκειται σε ψυχοφθόρες και απάνθρωπες θυσίες,

Θεωρούμε ότι η Ελλάδα έχει ήθη και αξίες και δεν χρειάζεται καμία αντιγραφή εξ Ευρώπης στον τομέα αυτό, όλη της δε την δύναμη πρέπει να την εστιάσει στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της οικονομίας.

Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση.

Η μόνη χώρα που δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη είναι η Ελλάδα, η χώρα που είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας και να φθάνουμε σήμερα στο σημείο, ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. 

Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό».  

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων 

                                ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ