ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας σε επιχειρηματίες: Η μείωση των φόρων θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 15:21 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 17:15
Αλ. Τσίπρας σε επιχειρηματίες: Η μείωση των φόρων θα εξαρτηθεί από την πορεία της οικονομίας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας αφού τους χαιρέτησε όλους, έπειτα συζήτησε με τους επιχειρηματίες λέγοντας τους χαρακτηριστικά «Ήρθα για να σας ακούσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς και τις ανάγκες επιχειρηματιών στον τομέα της τεχνολογίας και την καινοτομίας, είχε σήμερα o Πρωθυπουργός που μαζί με το υπουργικό του επιτελείο βρίσκονται στον Βόλο.

Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιίας αφού τους χαιρέτησε όλους, έπειτα συζήτησε με τους επιχειρηματίες λέγοντας τους χαρακτηριστικά «Ήρθα για να σας ακούσω».

Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «εκπροσωπείτε την Ελλάδα της παραγωγικότητας», ενώ τόνισε εκ νέου την ανάγκη, η χώρα να αποκτήσει ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. «Ας υποθέσουμε ότι όχι απλά τελείωσε η κρίση, αλλά ότι θα μπορούσαμε να γυρίσουμε στο 2009. Αν ακολουθούσαμε το ίδιο μοντέλο και πάλι η οικονομία θα έμπαινε σε κρίση» είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να επενδύσει στην οικονομία της έντασης γνώσης, και στο υπόδειγμα της επένδυσης στην έρευνα, της αύξησης των εξαγωγών και της ενίσχυσης της παραγωγής. Ο κ. Τσίπρας στη συνέχεια απαρίθμησε τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Έκανε επίσης λόγο για σημείο καμπής στο οποίο βρίσκεται η οικονομία. «Όχι μόνο περνάμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη. Οι τελευταίες αναταράξεις θα ξεπεραστούν και έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και οι συστημικές τράπεζες θα παίξουν το ρόλο τους στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας», υποστήριξε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε την ανάγκη να περιοριστούν τα «κόκκινα δάνεια». Αλλά αυτό, συνέχισε «πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο».

Απέρριψε επίσης τις κατηγορίες ότι δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς. «Υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση ότι προστατεύουμε τους κακοπληρωτές και όχι την πρώτη κατοικία που την προστατεύουμε ήδη με νόμο», συνέχισε.

Ως προς τη φορολόγηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι μέλημα της κυβέρνησης η μείωση των συντελεστών, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τους ρυθμούς ανάπτυξης. «Η φορολογία πρέπει να μειωθεί, αλλά αυτό είναι συνάρτηση και της απόδοσης της οικονομίας τα επόμενα δύο χρόνια. Ξεπερνάμε στόχους και πιστεύω πως του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο να προβούμε στις αναγκαίες μειώσεις φορολογία», υποστήριξε.

Μαζί με τον Πρωθυπουργό ήταν υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, άκουσε τους επιχειρηματίες που τον ενημέρωσαν αναλυτικά.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Ιδρύματος Σοφία Στάικου και η διευθύντρια Αλεξάνδρα Ράπτη και μαζί με τους υπευθύνους του Μουσείου ξενάγησαν τον κ. Τσίπρα στο εσωτερικό του.