ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΨΗΠΤΕ: Αυτονόητο η ΕΕΤΤ να κινηθεί πειθαρχικά κατά του αντιπροέδρου

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2017, 20:40 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2017, 20:18
Πηγές ΨΗΠΤΕ: Αυτονόητο η ΕΕΤΤ να κινηθεί πειθαρχικά κατά του αντιπροέδρου
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Αφορμή στάθηκε η αναφορά της βουλευτού και τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι «για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής».  

Να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ Νίκου Παπαουλάκη, ζητούν πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Αφορμή στάθηκε η αναφορά της βουλευτού και τομεάρχης Επικοινωνίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι «για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής».  

Σε αυτό το πλαίσιο όπως σημειώνουν πήγες, είναι προφανές το ασυμβίβαστο, και παρέθεταν το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012 που ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για τον λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.

«Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012» σημειώνουν.

Υπενθύμιζαν ότι «ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης, είναι ο άνθρωπος που:«τράβηξε την πρίζα» της ΕΡΤ, υλοποιώντας το «μαύρο» της Κυβέρνησης ΝΔ.

πρωταγωνίστησε στη διενέργεια του διαγωνισμού για την παράδοση του φάσματος στη Digea, ως μοναδική υποψήφια, με ιδιαίτερα χαμηλό τίμημα και αμφιλεγόμενες διαδικασίες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καταγγελτικό ύφος σχολίασε το γεγονός λέγοντας ότι είναι αδιανόητο ακόμα και για τη ΝΔ, να έχει ως σύμβουλό της τον αντιπρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής. «Η ομολογία της κ. Ασημακοπούλου, ότι ο  γνωστός για το μαύρο στην ΕΡΤ και τον σκανδαλώδη διαγωνισμό της DIGEA    Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, Νίκος Παπαουλάκης,  είναι σύμβουλός της, δημιουργεί μείζον θέμα.  Το γεγονός αυτό είναι ενδεικτικό του πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τις Ανεξάρτητες Αρχές» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Σε σχόλιο επί του θέματος προχώρησε νωρίτερα και το Ποτάμι αφήνοντάς αιχμές κατά της ΝΔ .