ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ρουσόπουλος: «Σκέφτομαι σοβαρά να επιστρέψω στην πολιτική»

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 13:37 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 16:06
Facebook Twitter Whatsapp

«Το ενδιαφέρον μου για την πολιτική υφίσταται και είναι η πρώτη φορά που το σκέφτομαι σοβαρά. Θα έχω μια ευκαιρία να συζητήσω με τον αρχηγό του κόμματος», δήλωσε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή προανήγγειλε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Το ενδιαφέρον μου για την πολιτική υφίσταται και είναι η πρώτη φορά που το σκέφτομαι σοβαρά. Θα έχω μια ευκαιρία να συζητήσω με τον αρχηγό του κόμματος», δήλωσε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Ρουσόπουλος υπερασπίστηκε τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την οικονομία, λέγοντας: «Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις είναι μόνη ρεαλιστική πρόταση για να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη», ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα διχασμένο κόμμα «όπου άλλα λέει ο ένας, άλλα ο άλλος» και εκτίμησε ότι έχει τελειώσει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης.

«Θα τους κατηγορούσα περισσότερο για τις αυταπάτες παρά για τα ψέματα που είπαν στον κόσμο», τόνισε ο δημοσιογράφος, προσθέτοντας: «Η επανάληψη ενός ψέματος μπορεί  και να πείσει, αλλά μέχρι ένα σημείο…»

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, με αφορμή το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου, αλλά και το ζήτημα της κάνναβης που αναμένεται να… έρθει προσεχώς στη Βουλή: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα. Με σημαντικά θέματα μεν, αλλά τα χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακά τεχνάσματα για να κερδίσει χρόνο και να στρέψει αλλού την προσοχή».

Ο πρώην υπουργός κρίνει ως θετικές τις τελευταίες αλλαγές που επιχείρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αυτή της Μαρίας Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου: «Θεωρώ πως οι αλλαγές αυτές θα ενισχύσουν τη Νέα Δημοκρατία. Σημαντικότερες όμως είναι οι θέσεις του κόμματος».

Αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τόνισε: «Το ότι πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, είναι βέβαιο. Ελπίζω να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να πετύχει πράγματα για την Ελλάδα».