ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Π. Παυλόπουλου σε Β. Λεβέντη: Θα λάβω υπόψη μου την επιστολή σας

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 14:21 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 14:45
Απάντηση Π. Παυλόπουλου σε Β. Λεβέντη: Θα λάβω υπόψη μου την επιστολή σας
Facebook Twitter Whatsapp

Τι απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Βασίλη Λεβέντη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απάντηση στην χθεσινή επιστολή του Β. Λεβέντη με την οποία του ζητούσε να μην υπογράψει τον ψηφισμένο νόμο για τις έμφυλες ταυτότητες έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος. 

Ο κ. Παυλόπουλος τονίζει σε δική του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων ότι «θα λάβει θεσμικώς υπόψη του την επιστολή, εντός όμως του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα». 

Να θυμίσουμε ότι με χθεσινή του επιστολή ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλία και να μην κυρώσει το ψηφισμένο νόμο για τις έμφυλες ταυτότητες και να τον αναπέμψει εκ νέου στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι η χώρα μας δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη, σημειώνοντας πως είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη εκκλησία φτάνοντας στο σημείο «ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών».

«Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό», σημειώνει στην επιστολή του.

«Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση», καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Παυλόπουλο.

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον κ. Λεβέντη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Απαντώντας στην από 11.10.2017 επιστολή σας, σας ενημερώνω ότι θα την λάβω, ως οφείλω θεσμικώς, υπόψη μου κατά την άσκηση της συγκεκριμένης αρμοδιότητάς μου, πάντοτε όμως εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων μου».