ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ κατά κυβέρνησης: Θέλουν οι δήμαρχοι να είναι όμηροι της μειοψηφίας

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 15:30 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 15:08
ΝΔ κατά κυβέρνησης: Θέλουν οι δήμαρχοι να είναι όμηροι της μειοψηφίας
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Κυβέρνηση, βλέποντας την κατάρρευσή της, επαναφέρει το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να καταστήσει τους δημάρχους όμηρους της μειοψηφίας» σχολιάζει ο κ. Βορίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης, με αφορμή την χτεσινή αποστροφή του πρωθυπουργού περί της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η Κυβέρνηση, βλέποντας την κατάρρευσή της, επαναφέρει το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές για να καταστήσει τους δημάρχους όμηρους της μειοψηφίας» σχολιάζει ο κ. Βορίδης και συνεχίζει:

«Άλλα είναι σήμερα τα προβλήματα της Tοπικής Aυτοδιοίκησης: Γραφειοκρατία. Επικάλυψη αρμοδιοτήτων. Παράνομοι διορισμοί. Μειωμένη χρηματοδότηση. Ευτυχώς πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι Kυβέρνηση και τίποτε από αυτά δεν θα υλοποιηθεί».

Ο κ. Βορίδης αναφέρεται στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην έκκληση προς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να αποδεχτούν την καθιέρωση της απλής αναλογικής. «Κάποιοι προέτρεψαν περιφερειάρχες να μην παραστούν. Τους ξεπέρασε όμως η ίδια η ζωή και η αγωνία των τοπικών παραγόντων για συζήτηση, σύνθεση και αναζήτηση λύσεων. (…) υπάρχουν ώριμες τομές που πρέπει να γίνουν, αλλά πρέπει και σεις να αντιληφθείτε ότι δεν μπορεί να αρνείστε, εσείς της τοπικής αυτοδιοίκησης την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.