ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: Παροιμιώδεις οι καθυστερήσεις του νέου Αναπτυξιακού νόμου

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 15:32 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 15:54
Ντ. Μπακογιάννη: Παροιμιώδεις οι καθυστερήσεις του νέου Αναπτυξιακού νόμου
Facebook Twitter Whatsapp

Η βουλευτής υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στερεί πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία».

Ερώτηση για τις «παροιμιώδεις» όπως τις χαρακτηρίζει καθυστερήσεις στην εξέταση και τελική έγκριση των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό νόμο υπέβαλε στον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η βουλευτής «η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στερεί πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία».

Η πλήρης ερώτηση της κ. Μπακογιάννη έχει ως εξής: 

«Παροιμιώδεις είναι οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξέταση και τελική έγκριση των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον Αναπτυξιακό Νόμο 4399/2016, ο οποίος ψηφίστηκε πριν ενάμιση χρόνο.

Ακόμα εκκρεμεί η πρώτη φάση, δηλαδή ο έλεγχος πληρότητας και νομιμότητας, που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από τις 20 Μαρτίου 2017. Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός επενδυτικών προτάσεων βρίσκονται σε αναμονή. Αυτή η καθυστέρηση αναστατώνει τον προγραμματισμό των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες υποχρεωτικώς παραμένουν σε αβεβαιότητα. Παράλληλα, αναβάλλεται η υλοποίηση κρίσιμων επενδυτικών σχεδίων με μεγάλα οφέλη για την οικονομία και την αγορά εργασίας. Στην ουσία, η κυβέρνηση οδηγεί σε απόγνωση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στερεί πολύτιμους αναπτυξιακούς πόρους από την οικονομία.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σκοπεύετε να επιταχύνετε τις διαδικασίες αξιολόγησης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων, ώστε επιτέλους να υπάρξουν επενδύσεις από το νέο Αναπτυκιακό Νόμο;»