ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΚ: «Αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο θα έχει χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας»

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 16:29 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 22:44
ΕΚ: «Αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο θα έχει χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας»
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζει ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε αυστηρό τόνο κυμαίνεται η απάντηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή επιστολή που του απέστειλε και αφορά την υπογραφή του νόμου για την αλλαγή φύλου.

Ειδικότερα, η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζει ότι οι στιγμές είναι ιστορικές και αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας.

«Εμείς δε ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος, ζητούμε να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση» διευκρινίζει το κόμμα τονίζοντας ότι σέβεται απολύτως το δικαίωμα των ατόμων που αφορά ο νόμος. «Η Ελλάδα όμως έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική, ομοφοβική, και απροσάρμοστη» πρόσθεσε.

 «Προσπαθούμε αποσοβήσουμε την ύστατη ώρα, εθνικό διχασμό» αναφέρει ακόμη η Ένωση Κεντρώων και εκφράζει την ελπίδα ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» και εν συνεχεία συμπληρώνει ότι «Εις αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα.»

Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι «Την απάντηση για όλα τα ζητήματα, θα την δώσει την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Β. Λεβέντης στην ομιλία του στο ξενοδοχείο ¨Καψής" στις 7 η ώρα το απόγευμα.»