ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο κύβος ερρίφθη για τον Β. Λεβέντη: Τι θα γίνει αν παραιτηθεί από βουλευτής

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 16:37 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 17:22
Ο κύβος ερρίφθη για τον Β. Λεβέντη: Τι θα γίνει αν παραιτηθεί από βουλευτής
Facebook Twitter Whatsapp

''Φωτιές'' για επικείμενη παραίτηση του Βασίλη Λεβέντη άναψε το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποφασισμένος, όπως όλα δείχνουν, να παραδώσει την βουλευτή του έδρα και να ασκεί τα καθήκοντά του ως εξωκοινοβουλευτικός μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναγνώριση αλλαγής ταυτότητας φύλου και ύστερα από την άγονη αλληλογραφία του με τον Προκόπη Παυλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε να μην κυρώσει το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο. 

Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης έκανε γνωστή σήμερα το πρωί μέσω του ΣΚΑΪ την πρόθεση του να παραιτηθεί από βουλευτής και να ασκεί τα καθήκοντά του ως πρόεδρος εκτός Βουλής. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου. Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Κι αν ο Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει».

Πιθανότατα, μάλιστα η ουδέτερη στάση του κ. Παυλόπουλου σε σχέση με το νομοσχέδιο, μετά από επιστολή του Βασίλη Λεβέντη έχει συντελέσει σε αυτή την απόφαση, την οποία, τονίζει ότι θα ανακοινώσει την Δευτέρα από την συμπρωτεύουσα.

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διεμήνυσε στον Β. Λεβέντη ότι «θα λάβει υπόψη του την επιστολή του, πάντοτε όμως  εντός του κανονιστικού πλαισίου που οριοθετεί το Σύνταγμα ως προς την άσκηση των εν γένει αρμοδιοτήτων του».

Η Ένωση Κεντρώων σχολίασε, από την πλευρά της, ότι «οι στιγμές είναι ιστορικές και αν ο κ. Παυλόπουλος υπογράψει το νόμο για την αλλαγή της ταυτότητας φύλου θα έχει δυστυχώς χάσει την ευκαιρία να γίνει φύλακας της αξιοπρέπειας, των χρηστών ηθών και της συνοχής της κοινωνίας».
Όπως συμπλήρωσαν οι εκπρόσωποι του κόμματος: «Εμείς δε ζητούμε να καταργηθεί ο νόμος, ζητούμε να επιστρέψει στη Βουλή προς διόρθωση και διαβούλευση. Σεβόμαστε απολύτως το δικαίωμα των ατόμων που αφορά ο νόμος, η Ελλάδα όμως έχει μια συγκεκριμένη διαδρομή και δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζει την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, ως φανατική, οπισθοδρομική, ομοφοβική, και απροσάρμοστη. Προσπαθούμε αποσοβήσουμε την ύστατη ώρα, εθνικό διχασμό. Ελπίζουμε, ότι ο κ. Παυλόπουλος βλέπει τους ως άνω αναφερόμενους κινδύνους και θα σεβαστεί τη θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Σε αυτό τον τόπο ο καθένας γράφει την ιστορία του και ότι γράφεται στην ιστορία παρά πολύ δύσκολα σβήνει μετέπειτα».

Η απάντηση του Π. Παυλόπουλου ήρθε στην επιστολή του Β. Λεβέντη, ο οποίος χθες, μια ημέρα μετά την ψήφιση του Νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τη Βουλή, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε από τον Π. Παυλόπουλο να αναλάβει πρωτοβουλία και να μην κυρώσει το ψηφισμένο νόμο για τις έμφυλες ταυτότητες και να τον αναπέμψει εκ νέου στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε στην επιστολή του πως η χώρα μας δεν έχει ανάγκη να αντιγράψει ξένα ήθη, σημειώνοντας πως είναι άδικο να αγνοεί την επίσημη εκκλησία φτάνοντας στο σημείο «ένας αθλητικός σύλλογος να μπορεί να διατυπώσει γνώμη, όχι όμως η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών».

«Επειδή οι στιγμές είναι κρίσιμες, θεωρώ ότι πρέπει να καλέσετε τον πρωθυπουργό να συζητήσετε το θέμα γιατί διαφορετικά η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα επικίνδυνο πνευματικό και θρησκευτικό διχασμό», σημείωσε,

«Για τους ανωτέρω λόγους σας ζητούμε να μην υπογράψετε και να μην κυρώσετε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή για την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη και να τον επιστρέψετε στην Βουλή, προς πληρέστερη μελέτη και διαβούλευση», καταλήγει στην επιστολή προς τον κ. Παυλόπουλο.