ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ και ζητούν εξηγήσεις για την πρωθυπουργική πτήση

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 18:16 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2017, 23:25
Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ και ζητούν εξηγήσεις για την πρωθυπουργική πτήση
Facebook Twitter Whatsapp

Η τουρκική έκδοση της Hurriyet αφού παραθέτει τα τυπικά της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην 110 Πτέρυγα Μάχης, συνοδεύει το δημοσίευμα με ένα προκλητικό σχόλιο: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα F-16 και πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έκανε μια επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για την εσωτερική πολιτική».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναστάτωση φαίνεται πως προκάλεσε στην Τουρκία η πτήση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με F-16, καθώς μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας αναφέρονται με εξόχως προκλητικό τρόπο στην εν λόγω ενέργεια.

Η τουρκική έκδοση της Hurriyet αφού παραθέτει τα τυπικά της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην 110 Πτέρυγα Μάχης, συνοδεύει το δημοσίευμα με ένα προκλητικό σχόλιο:  «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα F-16 και πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έκανε μια επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για την εσωτερική πολιτική».

Σε ακόμα πιο σκληρό τόνο ήταν το δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής Sabah, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζήτησε… εξηγήσεις για την πρωθυπουργική πτήση, ασχέτως εάν ο κ. Τσίπρας πέταξε εντός του ελληνικού FIR. «Υπάρχουν επίσης κύκλοι που ερμηνεύουν τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πτήση με F16 στον ουρανό του Αιγαίου ως μήνυμα. Δεν υπήρξε καμία επίσημη εξήγηση για το show», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα.