ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Κ. Τζαβάρα - Ν. Ξυδάκη για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2017, 20:58 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2017, 12:50
Κόντρα Κ. Τζαβάρα - Ν. Ξυδάκη για τη δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, αφησε να εννοηθεί πως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου ήταν πολιτική. «Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που ξεπέφτει και χάνει σε αξία» δήλωσε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τη θλίψη και οδύνη τους για τη τραγική δολοφονία Ζαφειρόπουλου εξέφρασαν τα κόμματα στη Βουλή, πυροδοτώντας ωστόσο ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης με αιχμές και υπόνοιες για σχέσεις με τη τρομοκρατία.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, αφησε να εννοηθεί πως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου ήταν πολιτική. «Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά οπλίστηκε από την καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που ξεπέφτει και χάνει σε αξία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «αυτά τα φαινόμενα πρέπει να στηλιτεύονται και να οδηγούν σε ενδυνάμωση όλων των θεσμών κατά όσων απειλούν κάθε μορφή κοινοβουλευτισμού. Η λαϊκή κυριαρχία με τέτοιου είδους πράξεις άνανδρες φτωχαίνει και εδώ στην αίθουσα αντί να αντιπαρατιθέμεθα με επιχειρήματα δυστυχώς καθημερινά ακούμε από διάφορες  πτέρυγες της Βουλής να συρρικνώνεται ο κοινοβουλευτικός λόγος και να αντικαθίσταται από ύβρεις και καθημερινά φαινόμενα που δεν έχει να κάνει με τα ήθη κοινοβουλευτισμού».

Ωστόσο ο κ. Τζαβάρας προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και απαντώντας στις αιχμές του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Τριανταφυλλίδη είπε: «άκουσα ένα συνάδελφο που απευθυνόμενος στην δική μας παράταξη είπε ότι είμαστε το κόμμα μεσαζόντων. Είναι ύβρεις και όποιος δεν έχει την δύναμη ψυχής μυαλού και τεκμηρίωσης παραμένει άγονος ένας άχρηστος υβριστής. Αυτός που κατευθύνει προς συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικούς ανθρώπους τα όπλα εκείνων που δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία»

Απαντώντας ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, είπε: «Ας δει ποιοι ετίμησαν τη δημοκρατία και τα ήθη της και ποιοι υπερασπίστηκαν τη χούντα», απάντησε αρχικά ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης και πρόσθεσε: «ας ήταν εδώ πριν δυο μέρες να δει ποιοι υπερασπίζονται την ανθρωπιά και ποιοι κραυγάζουν ως Ελλαδοπώλες και τηλευαγγελιστές!». Προειδοποίησε δε πως δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται συλλήβδην πολιτικές ομάδες και χώροι, υπογραμμίζοντας ότι: «η Αριστερά έχει τα λάθη της αλλά όχι την αλητεία ροπαλοφόρου και τσεκουροφόρου! Να μη ξεχνάμε ποιοι είμαστε ο καθένας κουβαλάει την ιστορία του!».

Πάντως την οδύνη τους εξέφρασαν με παρέμβασή τους, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Μάριος Γεωργιάδης και ο  εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.