ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή Πύρρου Δήμα για την απαλλοτρίωση των περιουσιών ομογενών στη Χειμάρρα

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2018, 18:00 / Ανανεώθηκε 13 Δεκεμβρίου 2018, 18:42
Οργή Πύρρου Δήμα για την απαλλοτρίωση των περιουσιών ομογενών στη Χειμάρρα
Facebook Twitter Whatsapp

Μήνυμα κατά της αλβανικής κυβέρνησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Χειμάρρα κατήγγειλε ο ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής, Πύρρος Δήμας, ενώ παράλληλα κάλεσε την κυβέρνηση της Αλβανίας να αποσύρει το νομοσχέδιο που απαλλοτριώνει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών.

Επίσης στην ανάρτησή του στο Facebook κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές στη γείτονα χώρα ότι τέτοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές.

Αναλυτικά η δήλωση του Πύρρου Δήμα έχει ως εξής:

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο».