ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης στο 12ο συνέδριο: «Δεν σημαίνει ότι αυτοί που δεν φορούν γραβάτα είναι πιο ευαίσθητοι»

της Χριστίνας Κοραή - Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2018, 16:00 / Ανανεώθηκε 17 Δεκεμβρίου 2018, 07:09
Μεϊμαράκης στο 12ο συνέδριο: «Δεν σημαίνει ότι αυτοί που δεν φορούν γραβάτα είναι πιο ευαίσθητοι»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πρόεδρος μας, όλοι εμείς, θα κάνουμε έναν προεκλογικό αγώνα με τον πολιτισμό που χαρακτηρίζει την παράταξη μας» δήλωσε.

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης έστειλε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης από το βήμα του 12ου συνεδρίου της ΝΔ. «Στο επόμενο συνέδριο μας η ΝΔ θα είναι κυβέρνηση και ο πρόεδρος μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός» δήλωσε. Οι σύνεδροι τον αποθέωσαν. «Ήταν ο παλιός καλός Βαγγέλης» σχολίασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τον χρειαζόμαστε για τη μεγάλη νίκη» τόνισε καταχειροκροτούμενος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο πρόεδρος μας, όλοι εμείς, θα κάνουμε έναν προεκλογικό αγώνα με τον πολιτισμό που χαρακτηρίζει την παράταξη μας» δήλωσε. «Αλλά να ξέρουν ότι δεν θα αφήνουμε αναπάντητες τις προκλήσεις» συνέχισε. «Να ξέρουν κάποιοι ότι όταν μας προκαλούν θα τους απαντάμε με τον τρόπο που μας προκαλούν!» προειδοποίησε.

Αφήνοντας στην άκρη παλιότερες διαφωνίες, έκανε αναφορά και στον Άδωνι Γεωργιάδη. «Στη ΝΔ μπαίνουν όλοι στη μάχη παλιές και νέες δυνάμεις» είπε. «Όλοι αναβαπτιστήκαμε και ο Κωστής ο Χατζηδάκης που είχε σήμερα περισσότερο παλμό από τότε που ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ» είπε. "Και ο Αντώνης Σαμαράς είχε παλμό και ο Άδωνις» πρόσθεσε. Πρόσθεσε ότι είναι καλό και το Facebook και το Twitter, αλλά η επαφή είναι αυτή «που μας τρέφει και που μας κρατάει ζωντανούς για την εκλογική μάχη» όπως τόνισε.

Τρεις εκλογές

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις τρεις κάλπες του 2019 και κάλεσε τους υποψήφιους και τα στελέχη να μην ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές αλλά να εκπροσωπούν πάνω από όλα το κόμμα. «Δεν πρέπει να υπάρχουν γκρίνιες και εσωστρέφεια» τόνισε. «Ο κάθε υποψήφιος απευθύνεται σε διαφορετικό ακροατήριο.»

Ιδιαίτερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές που υπάρχουν πολλά αντάρτικα, έδωσε την κομματική γραμμή. «Σας παρακαλώ το κόμμα να δώσει την πολιτική μάχη συντεταγμένα» τόνισε. «Στηρίζουμε τους υποψήφιους που έχουν το χρίσμα της ΝΔ στις Περιφέρειες, στο δήμο Δήμο Αθήνας και στο δήμο Θεσσαλονίκης» τόνισε. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για διαφορετικές θέσεις» συνέχισε. «Εμείς οι νεοδημοκράτες κάποιες φορές τσιμπάμε στην εσωστρέφεια. Σας καλώ να μην τσιμπήσουμε».

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που θα τεθεί επικεφαλής του αγώνα για τις ευρωεκλογές - θα είναι υποψήφιος και ο ίδιος για την ευρωβουλή -κάλεσε τα στελέχη να δώσουν σκληρή μάχη για όλες τις κάλπες. «Ιδιαίτερα εάν δεν γίνουν οι εθνικές εκλογές πριν, δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι χαλαρή η ψήφος των ευρωεκλογών» τόνισε. «Μία μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα κάνει πιο ισχυρή τη φωνή της ΝΔ στο ΕΛΚ και του προέδρου μας που θα είναι πρωθυπουργός, στην ΕΕ» διαμήνυσε. «Η ΝΔ πρέπει να καταγράψει ένα πλειοψηφικό ρεύμα».