ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία, δώσατε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα»

της Χριστίνας Κοραή - Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2018, 16:00 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2018, 17:05
Μητσοτάκης: «Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία, δώσατε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα»
Facebook Twitter Whatsapp

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να χαρακτηρίζει «ακροδεξιό και εθνικιστή» όποιον διαφωνεί με την πολιτική του και επανέλαβε ότι «η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρατώντας ψηλά τη σημαία του σκοπιανού ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε νέα δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, απαντώντας στους ισχυρισμούς που εκείνος επικαλέστηκε στο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης υπερασπιζόμενος την Συνθήκη των Πρεσπών. Αφησε αιχμές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα διάβασε «Τα Μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Δέλτα τα οποία συγκίνησαν τόσα ελληνόπουλα. «Αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένος με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που έκαναν την Μακεδονία ελληνική και την Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα, δεν θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη να μας πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσωσε την Μακεδονία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Κύριε Τσίπρα, δεν σώσατε καμία Μακεδονία" τόνισε. «Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε «ναι» εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν «όχι».»

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να σταματήσει να χαρακτηρίζει «ακροδεξιό και εθνικιστή» όποιον διαφωνεί με την πολιτική του και επανέλαβε ότι «η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Παρακμιακό δίδυμο»

Στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ μπήκαν οι κυβερνητικοί εταίροι. Συνέδεσε τον λαϊκισμό που τους χαρακτηρίζει με την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας. «Σε αυτό το δίπολο οφείλεται, άλλωστε, και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου» τόνισε.

Κάλεσε τα στελέχη της ΝΔ να αναδείξουν ότι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι είναι οι «αληθινοί υπεύθυνοι για το οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο». «Να αποκαλύψουμε την ανικανότητα, την υποκρισία και τον κυνισμό του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του στην εξουσία, του κ.Πάνου Καμμένου» τόνισε. «Και, χωρίς να αρνούμαστε και δικές μας αδυναμίες, να τον πείσουμε πως πρώτοι εμείς ξέρουμε πώς να τις ξεπεράσουμε.»

Το 2019

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το 2019 «καλό έτος» για την ΝΔ και ένα πολύ καλό έτος για την Ελλάδα. «Η αλλαγή, για την οποία διψάει η κοινωνία, έρχεται» δήλωσε. «Θα είναι η χρονιά που θα γυρίσουμε σελίδα. Θα είναι η χρονιά που, όλοι μαζί ενωμένοι, θα ξαναγράψουμε ιστορία. για να αφήσουμε πίσω οριστικά την κρίση. Σας θέλω όλους κοντά μας στον αγώνα για τη μεγάλη νίκη. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας.»

«Κουβάρι σκανδάλων» και σύμβουλοι

Αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στην Δικαιοσύνη και τους θεσμούς που «πολιορκούνται» όπως είπε. «Πρόσφατα θύματα ήταν η Εκκλησία, αλλά και οι Ανεξάρτητες Αρχές» δήλωσε. «Εκεί όπου, με θράσος πλέον «φυτεύονται» σύμβουλοι του κ. Τσίπρα» τόνισε κάνοντας έμμεση αναφορά στην Βασιλική Θάνου, άμμισθη σύμβουλο του πρωθυπουργού που προτάθηκε για επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Προειδοποίησε επίσης ότι «το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται».

Κομματική πειθαρχία

Η κομματική γραμμή είναι το «φύγετε» και θα κυριαρχήσει στην προεκλογική καμπάνια. «Το φύγετε να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο και σε κάθε κάλπη όποτε και όπου και αν αυτή στηθεί» τόνισε.

Γι αυτο και έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει να τηρηθεί κομματική πειθαρχία και να ψηφιστούν οι υποψήφιοι της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να ανακόψει διαρροές προς «αντάρτες».

Στις περιφερειακές εκλογές η μάχη είναι σαφώς πολιτική, όπως είπε, κι αυτο συνδέεται με κυβερνητικές επιλογές. «Εδώ, λοιπόν, οι αποφάσεις είναι παραταξιακές» τόνισε. «Ο στόχος μας είναι διπλός: καμία από τις 13 να μην πέσει στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και οι περισσότερες να βαφτούν γαλάζιες!»

«Στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουμε ανακοινώσει την υποστήριξή μας στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Νίκο Ταχιάο» συνέχισε. Σε πολλούς δήμους οι δυνάμεις της ΝΔ είναι ενωμένες γύρω από μία υποψηφιότητα. «Σε δήμους όπου υπάρχουν περισσότερα στελέχη που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες και στο ήθος της παράταξης και αίσθηση ευθύνης και αλληλεγγύης στο 2ο γύρο»
τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην κατεύθυνση της συνένωσης δυνάμεων. «Και όλες μαζί οι δυνάμεις μας, αν οι εκλογές γίνουν ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μεγάλη νίκη των εθνικών εκλογών.»

Στην ευρωκάλπη είπε ότι η ΝΔ επιλέγει εκπροσώπους, που θα παλέψουν για μια Ένωση «πιο ανοιχτή και δημοκρατική». «Μακριά από την απομόνωση και τη συντήρηση» τόνισε. «Στέλνουμε όμως, και στελέχη με φωνή ελληνική. Που θα συνδιαμορφώνουν -σε θέματα όπως το Μεταναστευτικό ή την κατανομή των κονδυλίων- τα εθνικά προτάγματα με τους στόχους της Ευρώπης.»

Χαρακτήρισε τις εθνικές «μεγάλη μάχη». «Το μέγεθος αυτής της νίκης βρίσκεται στα δικά σας χέρια» τόνισε. «Κάντε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη.»

Στις 10 Ιανουαρίου οπότε συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας θα ανακοινωθούν 100 νέα ονόματα για τα ψηφοδέλτια.