ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμιτρόφ: «Ο γεωγραφικός προσδιορισμός δεν μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες»

Δημοσίευση 17 Δεκεμβρίου 2018, 20:00 / Ανανεώθηκε 17 Δεκεμβρίου 2018, 20:06
Facebook Twitter Whatsapp

Επιμένει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα περί «μακεδονικής» ταυτότητας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμένει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα περί «μακεδονικής» ταυτότητας, με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ να πιάνει το νήμα από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και να επανέρχεται στο θέμα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24, ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η αποδοχή του γεωγραφικού προσδιορισμού δεν μας κάνει λιγότερο Μακεδόνες».

«Ένας από τους πυλώνες της συμφωνίας είναι το άρθρο στο οποίο οι δύο χώρες αναγνωρίζουν ότι κατανοούν διαφορετικά τον όρο Μακεδονία», συμπλήρωσε ενώ  αναφερόμενος στις αντιδράσεις που υπάρχουν και στις δύο πλευρές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αθήνα και τα Σκόπια θα μπορέσουν να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν θαύματα.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στις δύο χώρες, παραδέχθηκε ότι υπάρχει «αντίσταση» στη συμφωνία.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης λένε ότι θα μπορούσαν να πετύχουν μια καλύτερη συμφωνία. Όμως, το “καλύτερο” από την ελληνική σκοπιά και από τη “μακεδονική” σκοπιά σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία», σχολίασε.

«Πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε πως συμβαίνουν θαύματα, ακόμη και στα Βαλκάνια. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και τη γεωγραφία, αλλά μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας», κατέληξε ο Ντιμιτρόφ.