ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει χωρίς Καμμένο το υπουργικό συμβούλιο - Στο «τραπέζι» Πρέσπες και προσλήψεις

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2018, 08:00 / Ανανεώθηκε 19 Δεκεμβρίου 2018, 12:35
Συνεδριάζει χωρίς Καμμένο το υπουργικό συμβούλιο - Στο «τραπέζι» Πρέσπες και προσλήψεις
Facebook Twitter Whatsapp


Χωρίς τον Πάνο Καμμένο συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Για να προλάβει «σενάρια επιστημονικής φαντασίας», ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, εξήγησε, μέσω twitter, τους λόγους της απουσίας του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεδριάζει αυτή την ωρα το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μία ημέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού με διευρυμένη πλειοψηφία.

Ωστόσο, από τη συνεδριάση του υπουργικού απουσιάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο ίδιος, σπεύδοντας να εξηγήσει τον λόγο, προκειμένου να προλάβει σενάρια επιστημονικές φαντασίας, όπως έγραψε.

«Για να προλάβω σενάρια επιστημονικής φαντασίας αύριο φεύγω με ΚΚ. ΑΓΕΣ ΑΓΕΝ σε προγραμματισμένη περιοδεία στο Ανατολικό Αιγαίο για ευχές στους μαχητές του Αιγαίου. Αυτός είναι ο λόγος απουσίας από το υπουργικό συμβούλιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Εξάλλου, όπως είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού δεν αναμένεται να τεθούν κάποια έκτακτα θέματα, αλλά εντάσσεται στο πλαίσιο των μηνιαίων συνεδριάσεων.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται τόσο η Συμφωνία των Πρεσπών και οι προσλήψεις που έρχονται το επόμενο διάστημα, καθώς και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης έως τις εκλογές.

Όπως έγραφε νωρίτερα το newpost.gr, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να διαγράψει την προηγούμενη κακή εικόνα του κορυφαίου κυβερνητικού οργάνου, όπου η σφοδρή σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά ακύρωσε την προσπάθεια του να φέρει ηρεμία στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.

Όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής θα καθοριστούν οι διαδικασίες με τις οποίες θα γίνουν, μέσω ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή και 15.000 μόνιμων καθηγητών την τριετία 2019 - 2021.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει πως θα κινηθεί η κυβέρνηση όλο το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές και να θέσει τις προτεραιότητες για το νέο έτος.

Θα έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνομιλίσει με τους συνεργάτες του για το ονοματολογικό και από την ιδιότητά του ως υπουργός Εξωτερικών να αναλύσει τους όρους με τους οποίους η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην ελληνική Βουλή για να ψηφιστεί.