ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K.Τασούλας στο «Ακραίως»: Ο κ. Βούτσης αδιαφορεί για στοιχειώδη δικαιώματα της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2018, 12:00 / Ανανεώθηκε 21 Δεκεμβρίου 2018, 12:03
K.Τασούλας στο «Ακραίως»: Ο κ. Βούτσης αδιαφορεί για στοιχειώδη δικαιώματα της αντιπολίτευσης
Facebook Twitter Whatsapp

«Η ευθύνη των συμπεριφορών και της απόδοσης του κ. Καμμένου βαρύνει τον κ. Τσίπρα.

Αιχμές για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στους τουρκικές προκλήσεις, αλλά και για το μήνυμα του ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκη, άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει μια ένταση ποσοτική κι ποιοτική των τουρκικών προκλήσεων. Δεν γινόταν παλιότερα που ήμασταν πιο συγκρατημένοι και σοβαροί, τώρα γίνεται. Η μια άποψη είναι να λέμε θα τους τσακίσουμε και η άλλη να είμαστε αποφασιστικοί, λιγομίλητοι, σοβαροί και να ενισχύουμε αποτρεπτική ικανότητα της Ελλάδας. Ένα μήνυμα στην Τουρκία, όπως του κ. Αποστολάκη, το αντιλαμβάνομαι, αλλά μετά από αυτό, η συμπεριφορά της Τουρκίας δείχνει ότι δεν το έλαβε. Τα μηνύματα δεν έχουν ουσία όταν αποστέλλονται, αλλά όταν λαμβάνονται. Εκεί είναι το πρόβλημα να λαμβάνουν το μήνυμα» σημείωσε ο κ. Τασούλας και έκανε μια επισήμανση: «Οι υπερπτήσεις είναι λάθος όρος, γιατί σημαίνει να πετάνε στα 30.000 πόδια. Αυτό που γίνεται είναι χαμηλές πτήσεις στα 1000 πόδια και λιγότερο, που τρίζουν τα τζάμια και δημιουργούν ανυπόφορη κατάσταση στους κατοίκους των περιοχών».

Ο βουλευτής της ΝΔ έστρεψε τα πυρά του προς τον πρωθυπουργό, καθώς όπως είπε: «Ο κ. Καμμένος και κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογές του κ. Τσίπρα. Ξέρω ότι ήταν αναγκασμένος να συμμαχήσει με κάποιον για να κυβερνήσει, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένος να τον βάλει στο υπουργείο Άμυνας. Η ευθύνη των συμπεριφορών και της απόδοσης του κ. Καμμένου βαρύνει τον κ. Τσίπρα».

Επεισόδιο Μητσοτάκη και Βούτση

«Το επεισόδιο με τον κ. Βούτση είχε αφορμή και αιτίες σωρευτικές. Αφορμή ήταν η διαρκής διακοπή εις βάρος της ομιλίας του κ. Μητσοτάκη, από συναδέλφους της πλειοψηφίας και η αδιάφορη στάση το προέδρου της Βουλής» υπογράμμισε ο κ. Τασούλας και τον κατηγόρησε ότι: «Ο κ. Βούτσης δείχνει αδιαφορία για τα στοιχειώδη δικαιώματα της αντιπολίτευσης. Δεν φέρνει προς συζήτηση νομοσχέδια που έχουμε υποβάλει, δε επιβάλλει την παρουσία των υπουργών στην διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων. Στο 90% των ερωτήσεων δεν έρχονται να απαντήσουν και πάνε άκλαφτες…».

Ερωτώμενος γιατί η ΝΔ δεν προχωρά στην πρόταση μομφής εναντίον του, απάντησε ότι «ένα όπλο κοινοβουλευτικό με μια σφαίρα το χρησιμοποιείς την κατάλληλη στιγμή, που θα επιφέρεις τη μεγαλύτερη ζημιά».

Ο κ. Τασούλας σχολίασε για την τοποθέτηση της Β. Θάνου στην ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού: «Φανταστείτε, ένα πρόσωπο που διατέλεσε πρωθυπουργός, έστω και υπηρεσιακός, καταδέχεται να πάει σε μια ανεξάρτητη αρχή,  πως αντιλαμβάνεται το κύρος και την αποστολή της. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή βάζει στο μέλλον που δεν του ανήκει, ουσιαστικά, στο κυβερνητικό δρόμο της ΝΔ νάρκες καις σφήνες. Κομματικές επιλογές για να παρεμποδίσει στο μυαλό του τη διακυβέρνηση της ΝΔ. Δεν πρόκειται να τις δεχθούμε».