ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για «παγκόσμια Μακεδονία» κάνει λόγο ο Ζάεφ

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2018, 17:04 / Ανανεώθηκε 30 Δεκεμβρίου 2018, 18:50
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού της γείτονος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην ανάγκη να υλοποιηθεί ο στόχος της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ επικεντρώνει ο πρωθυπουργός της γείτονος Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Πλησιάζουμε στο τέλος μιας από τις πιο τις πιο σημαντικές και παράλληλα τις πιο ευαίσθητες χρονιές για την πατρίδα μας», τονίζει χαρακτηριστικά και αναφέρει πως το 2018 ήταν ένα έτος ενσωμάτωσης για την ΠΓΔΜ.

Συνεχίζει με την ευχή να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί: «Μια ειρηνική και σταθερή χώρα, ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωσης και μια παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία με μια οικονομία που λειτουργεί για όλους»

 

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Χρονιά ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» παρότρυνε τους πολίτες, αλλά και τους νομοθέτες της χώρας του ο σκοπιανός πρωθυπουργός.

Σήμερα, σημείωσε ο Ζάεφ, η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο». 

Ας σημειωθεί ότι το βίντεο του μηνύματος του Ζόραν Ζάεφ είναι διανθισμένο με πλάνα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, και με συναντήσεις του από ξένους ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.