current views are: 5

4 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση05:18

Για θεσμική εκτροπή μιλά ανοικτά η ΝΔ – Ο ρόλος Παυλόπουλου

Όπως καταγγέλλουν πλέον ανοικτά από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, επιχειρούν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, να χτίσουν ένα παραδικαστικό κύκλωμα προκειμένου να χειραγωγήσουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Δημοσίευση 05:18’

Όπως καταγγέλλουν πλέον ανοικτά από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, επιχειρούν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, να χτίσουν ένα παραδικαστικό κύκλωμα προκειμένου να χειραγωγήσουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενημερώσει την διεθνή κοινή γνώμη μέσω ενός tweet στα αγγλικά ότι «Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βρίσκεται υπό πραγματική απειλή», είναι η πρώτη μιας σειράς πρωτοβουλιών της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βάλει φρένο στη θεσμική εκτροπή που επιχειρεί η κυβέρνηση. Στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι η απροκάλυπτη επίθεση, εργαλειοποίηση και πολιτικοποίηση της Δικαιοσύνης, είναι ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Όπως καταγγέλλουν πλέον ανοικτά από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, επιχειρούν εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, να χτίσουν ένα παραδικαστικό κύκλωμα προκειμένου να χειραγωγήσουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Το γεγονός ότι ο ίδιος πρωθυπουργός δεν απαντά στις καταγγελίες και δεν παρεμβαίνει στον υπουργό του Παύλο Πολάκη, αποδεικνύει σύμφωνα με τα γαλάζια στελέχη, πως ότι συμβαίνει σήμερα στη χώρα, αντανακλά απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης, που σήμερα επιστρέφει από τη Γερμανία, όπου είχε μεταβεί ως καλεσμένος στη Σύνοδο της Κ.Ο. των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, έχει καλέσει τους επικεφαλής όλων των πολιτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου να αποτρέψουν από κοινού την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή και τους δικαστικούς λειτουργούν «να υψώσουν ανάστημα υπερασπιζόμενοι το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και στη δημόσια δήλωσή του χθες το πρωί.

Στο σχεδιασμό του προέδρου της ΝΔ, δεν αποκλείεται να ενταχθεί, εκτός από μια συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα από τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και μια επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να του θέσει το ζήτημα και να του ζητήσει να παρέμβει ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, αλλά και ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει βαθιά την συνταγματική τάξη της χώρας, ώστε να γίνει το συνταγματικά αυτονόητο και να διαφυλαχθεί η διάκριση των εξουσιών.

Θεσμική εκτροπή χαρακτηρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση και το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να επιχειρήσει να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, μετά από μια πιθανή αποχώρηση του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Και αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως υπενθύμιζαν από τη ΝΔ, όταν έλαβε την πρώτη διερευνητική εντολή τον Σεπτέμβριο του 2015, εμφανίστηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημερώνοντάς τον ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

«Μια κυβέρνηση ανοχής προφανώς μπορεί να υπάρξει μόνο προσωρινά για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να οδηγήσει το ταχύτερο δυνατόν τον τόπο σε εκλογές. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που δεν έχει τη δεδηλωμένη να παίρνει αποφάσεις και να δεσμεύει τη χώρα όχι μόνον για μείζονες αλλά ουτε για ήσσονος σημασίας αποφάσεις» ξεκαθάριζαν από τη ΝΔ. Με απλά λόγια, από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη τονίζουν ότι μια κυβέρνηση ανοχής δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παραμένει στην εξουσία σε τόσο κρίσιμες περιστάσεις για τη χώρα.

Όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ, από την ώρα που οι υπουργοί του κ. Καμμένου και ο κ. Καμμένος φύγουν από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Η μία είναι να πάει στη Βουλή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης όπως βεβαίωνε μέχρι πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η άλλη είναι να παραιτηθεί αμέσως ώστε να δρομολογηθούν και πάλι οι διαδικασίες για εκλογές, δεδομένου ότι κυβέρνηση μειοψηφίας στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση και μετά δεν υπήρξε.


σχετικα αρθρα