ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα

Δημοσίευση 5 Ιανουαρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 5 Ιανουαρίου 2019, 20:54
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο άθλιος Έλληνας δεν μπορεί να πετύχει τον σκοπό του. Μην περάσεις, θα πουν, θα μπω όμως στη Σμύρνη. Θα ρίξω τους Έλληνες στην θάλασσα».

Δυναμιτίζει για μια ακόμα φορά το κλίμα ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς απήγγειλε τους στίχους ενός τουρκικού λαϊκού τραγουδιού, που αναφέρει χαρακτηριστικά «θα ρίξω τους Έλληνες στη θάλασσα»!

Σε ομιλία του κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματός του στη Σμύρνη, για τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, ο Ερντογάν διάβασε ένα ποίημα του λαϊκού τραγουδιστή και στιχουργού Μουαρέ Μερτάς. Το ποίημα αναφέρεται στην «απελευθέρωση της Σμύρνης το 1922», όπως αποκαλεί ο τραγουδιστής την καταστροφή της Σμύρνης.

«Ο άθλιος Έλληνας δεν μπορεί να πετύχει τον σκοπό του. Μην περάσεις, θα πουν, θα μπω όμως στη Σμύρνη. Θα ρίξω τους Έλληνες στην θάλασσα», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταχειροκροτήθκε από τους οπαδούς του.

«Ναι, αυτή η πόλη, την ημέρα ήταν πάντα στη φαντασία μας, τη νύχτα στα όνειρα μας. Για μας τα σύνορα της Σμύρνης ξεκινούν από τη Βιέννη, την Αδριατική, το ανατολικό Τουρκεστάν, από τη βόρεια Μαύρη Θάλασσα. Η πόλη αυτή, επί 9 αιώνες είναι τουρκική, από την εποχή του Τσακά Μπέι. Στην πόλη αυτή ζουν άνθρωποι που οι ρίζες τους φτάνουν στο ανατολικό Τουρκεστάν μέχρι τη Θεσσαλονίκη. Από την Κριμαία, μέχρι και την Κρήτη, κι όλοι ζουν ήρεμα, ειρηνικά», κατέληξε Ταγίπ Ερντογάν.