ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου σε ΝΔ: Καταθέστε πρόταση μομφής

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 7 Ιανουαρίου 2019, 15:05
Μαξίμου σε ΝΔ: Καταθέστε πρόταση μομφής
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Στην αντεπίθεση κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γραφείο του Πρωθυπουργού

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία πετάει το Μέγαρο Μαξίμου και ζητάει από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής. Με αυτό τον τρόπο απάντησε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία τόνιζε πως «δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση δυσπιστίας».

Η ΝΔ στην ανακοίνωσή της η οποία ήρθε στον απόηχο του διαφαινόμενου διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, καλούσε τον πρωθυπουργό είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στη ΝΔ υποστηρίζει: «Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια... Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας».

Νωρίτερα, η ΝΔ στην ανακοίνωσή της εξαπέλυε πυρά κατά της κυβέρνησης. «Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια», σημείωνε η ΝΔ και συνέχιζε:

«Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα».

Η ΝΔ τόνιζε επίσης πως ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: «Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».