ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δανέλλης: «Ψήφος εμπιστοσύνης, αν ζητηθεί, πριν τις Πρέσπες»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 12:39
Δανέλλης: «Ψήφος εμπιστοσύνης, αν ζητηθεί, πριν τις Πρέσπες»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Επανεξετάζει τη στάση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών το Ποτάμι

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα χαρτιά του ενόψει των εξελίξεων στο μέτωπο της συγκυβέρνησης και των σχέσεων του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο, άνοιξε ο Σπύρος Δανέλλης, λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο ραντεβού των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να στηριχτεί μια κυβέρνηση -την οποία χαρακτήρισε και βραχύβια- σε περίπτωση που πρώτα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης και στη συνέχεια φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή.

«Δεν είπα ποτέ ότι θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση στην οποία δεν συμμετέχω. Είναι ανορθόδοξη η σκέψη μου, ξαναλέω, αλλά αν το μείζον είναι το εθνικό θέμα, η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αναγκαστικά πιστεύω, πρέπει να στηρίξεις την ύπαρξη μιας κυβέρνησης που θα φέρει αυτή την συμφωνία και ούτως ή άλλως θα είναι βραχύβια», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«η άποψη του Ποταμιού είναι ότι ψηφίζουμε τη Συμφωνία, αλλά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Η δική μου, προσωπική άποψη εδώ και μήνες, όταν εμφανίστηκε ως πιθανότητα να μην υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία για να φέρει την Συμφωνία προς κύρωση, είναι ότι συνεπές σε όσους θεωρούν ότι είναι εθνικά προς το συμφέρον μας να έρθει η συμφωνία στη Βουλή, να στηρίξεις την κυβέρνηση, για να υπάρχει κυβέρνηση που θα φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. Είναι ανορθόδοξη αυτή η σκέψη, είναι όμως συνεπής με την συνείδηση. Δεν έχει προκύψει βεβαίως αυτή η ανάγκη, είναι όμως πιθανή. Μένει να δούμε πώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Προβληματισμός στο Ποτάμι

Οι παραπάνω δηλώσεις ωστόσο προκάλεσαν προβληματισμό στα στελέχη του Ποταμιού, με βουλευτή που βρίσκεται κοντά στον Σταύρο Θεοδωράκη να λέει σε πηγαδάκι της Βουλής, πως αν δοθεί η εμπιστοσύνη της Βουλής στην κυβέρνηση με ψήφο από το κόμμα, τότε το Ποτάμι οφείλει να επανεξετάσει τη στάση του έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θα το συζητήσουμε τον Σπύρο όλο αυτό. Όμως, αν δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης με τη συνδρομή του Δανέλλη θα φανεί πως το Ποτάμι στήριξε την κυβέρνηση και εμείς κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε», έλεγε χαρακτηριστικά σημειώνοντας:

«Μπορεί να μας διευκόλυνε η αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, όμως αν συμβεί κάτι τέτοιο εμείς θα πρέπει μετά να επανακαθορίσουμε τη στάση μας…»