ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρέ - καρέ η επίσκεψη Μέρκελ στη Γερμανική Σχολή - Τι συζήτησε με τους μαθητές

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 13:43
Καρέ - καρέ η επίσκεψη Μέρκελ στη Γερμανική Σχολή - Τι συζήτησε με τους μαθητές
Facebook Twitter Whatsapp

 Διάλλειμα από τις πολιτικές συναντήσεις για τη Γερμανίδα καγκελάριο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίσκεψη στη Γερμανική Σχολή Αθηνών πραγματοποίησε κατά τη δεύτερη - και τελευταία – ημέρα της επίσκεψης της στην Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σε ένα σύντομο διάλειμμα από τις επαφές της με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας η κ. Μέρκελ έγινε δεκτή στο σχολικό συγκρότημα από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Γερμανικής Σχολής.

Στην υποδοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου βρέθηκαν τα νήπια της σχολής τα οποία περίμεναν την άφιξη της για σχεδόν μισή ώρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε σύντομο διάλογο με καθηγητές και μαθητές στους διαδρόμους της Γερμανικης Σχολής και ακολούθως μπήκε στο αμφιθέατρο όπου συζήτησε με μαθητές της Γ' Λυκείου για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οικονομία αλλά και τους κινδύνους του εθνικισμού και του λαϊκισμού στην ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πάνελ των εννέα μαθητών που είχε στηθεί στη σκηνή της αίθουσας εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής συμμετέχουν και δυο μαθητές που ξεχώρισαν σε ντιμπέιτ που διοργανώνει η ΕΡΤ στην Παλιά Βουλή.

Κατά την είσοδο της στο αμφιθέατρο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ έγινε δεκτή χειροκροτήματα.

Στη διάρκεια της συζήτησης η Γερμανίδα καγκελάριος δέχθηκε ερωτήσεις τόσο από μαθητές του πάνελ όσο και από το κοινό.