ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Σαφές μήνυμα σε εσωτερικό και εξωτερικό η επιλογή Αποστολάκη»

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2019, 15:56
Τσίπρας: «Σαφές μήνυμα σε εσωτερικό και εξωτερικό η επιλογή Αποστολάκη»
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι» υποστήριξε ο κ. Αποστολάκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 12:30 ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, επισήμως ακόμη Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο οποίος - όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός - θα διαδεχθεί τον Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο. 

«Εγώ μίλησα και χτες για τους λόγους και είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας. Αυτό αφορά το εσωτερικό μας» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησης με τον κ. Αποστολάκη.

«Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτό το μήνυμα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο και πιστεύω ότι και από το καινούριο πόστο θα υπηρετήσετε με την ίδια αφοσίωση, συνέπεια, εντιμότητα, όπως κάνατε τόσα χρόνια ως στρατιώτης και αρχηγός αργότερα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Να είστε σίγουρος κύριε Πρόεδρε και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη,  είναι τιμή, καθήκον και υποχρέωση», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αποστολάκης, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε πάντα.

«Προσπαθώντας», συνέχισε, «να κάνω ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει στις παρούσες συνθήκες και με τη βοήθεια όλων». «Γιατι θεωρώ», υπογράμισε, «ότι αυτή τη στιγμή η ενότητα είναι σημαντική υπόθεση, οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά στα θέματα της εθνικής άμυνας ελπιζω ότι ολο θα δείξουν την ευαισθησία που χρειάζεται».

Για την ανάληψη της θέσης, θα πρέπει να γίνει έκτακτο ΚΥΣΕΑ προκειμένου να αποστρατευθεί ο κ. Αποστολάκης και, στη συνέχεια, να διαδεχθεί τον απερχόμενο Υπουργό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ναύαρχος Αποστολάκης πληροφορήθηκε ότι αναλαμβάνει το Υπουργείο, όταν δέχτηκε – στην κοπή της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων (ΣΕΒ) – σχετικό τηλεφώνημα. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, ο Αρχηγός το ανακοίνωσε δημόσια προς τους «βατραχανθρώπους του» ότι «ο κ.Πρωθυπουργός με όρισε ως νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας», για να ξεσπάσει πανδαιμόνιο στην αίθουσα από τους παλαιούς και εν ενεργεία βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού Ξηράς και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πολλούς από τους οποίους είχε ο ίδιος εκπαιδεύσει ή διοικήσει ως Διοικητής της Διοικήσεως Υποβρυχίων Αποστολών για περίπου μία τριετία!