ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης στο «Ακραίως»: Προφανής η πολιτική συναλλαγή Δανέλλη για να στηρίξει την κυβέρνηση

Δημοσίευση 15 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιανουαρίου 2019, 12:20
Βορίδης στο «Ακραίως»: Προφανής η πολιτική συναλλαγή Δανέλλη για να στηρίξει την κυβέρνηση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο βασικός ενορχηστρωτής αυτής της φαρσοκωμωδίας που εφαρμόζεται πάνω στη Μακεδονία μας είναι ο κ. Τσίπρας».

Για πολιτική συναλλαγή του Σπ. Δανέλλη με τον κ. Τσίπρα έκανε λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Δεν είναι απλώς ότι ο κ. Δανέλλης συμφωνεί με τις «Πρέσπες, αλλά δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι «Πρέσπες» είναι μείζων θέμα εξωτερικής πολιτικής, αλλά πάει πέρα από αυτό... Ο κ. Δανέλλης εμπιστεύεται την κυβέρνηση, της οποίας έχει καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και δεν έχει στηρίξει τέσσερα χρόνια. Είναι προφανής η πολιτική συναλλαγή» υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

Επίσης, ισχυρίστηκε ότι η αποχώρηση του κ. Καμμένου από την κυβέρνηση έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα. «Ο βασικός ενορχηστρωτής αυτής της φαρσοκωμωδίας που εφαρμόζεται πάνω στη Μακεδονία μας είναι ο κ. Τσίπρας. Βρέθηκαν την  Κυριακή και συζήτησαν τις λεπτομέρειες. Του έδωσε δύο υπουργούς και δύο από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Καμμένος δεν μπορεί να τους διαγράψει όλους γιατί δεν θα έχει κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο κ. Βορίδης έστρεψε τα πυρά του κατά των κ.κ. Κουντουρά, Παπακώστα σημειώνοντας πως: «Η κ. Κουντουρά προέρχεται από τη ΝΔ, εξελέγη με τους ΑΝΕΛ. Η περίπτωση της κ. Παπακώστα είναι πολύ χειρότερη, δήθεν διαφώνησε με πολιτική μας και αποφάσισε με υπουργικό θώκο να υπηρετήσει την πολιτική του κ. Τσίπρα».

Παράλληλα ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι: «Η όλη συζήτηση με το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς κλείνει με ταφόπλακα. Ο κ. Τσίπρας είπε πως πρέπει να μείνει η κυβέρνηση γιατί υπάρχουν ζητήματα διαφθοράς και καθάρσεως.  Ποια είναι αυτά; Τελείωσε η εξεταστική για την Υγεία, τελείωσε η εξεταστική για τη Novartis, τελείωσε για τα δάνεια.

Η διακυβέρνηση της χώρας με κυβέρνηση - κουρελού, με Δανέλλη και το συρφετό που έχει μαζευτεί αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να στηριχθεί και να περπατήσει».

Τέλος ο κ. Βορίδης υπενθύμισε ότι σε ανάλογη περίπτωση ο ίδιος είχε  παραιτηθεί. «Είχα παραδώσει την έδρα και είχα υποβάλλει παραίτηση από τη θέση του υπουργού. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν ήθελε την ψήφιση του PSI και θεώρησα σωστό να παραιτηθώ, αλλά ο πρωθυπουργός δεν την έκανε δεκτή».