ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα προστατεύσουμε την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη

Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2019, 13:19
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα προστατεύσουμε την «τουρκική μειονότητα» στη Δυτική Θράκη
Facebook Twitter Whatsapp


Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε και στους Γκιουλενιστές που βρίσκονται στην Ελλάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για την προάσπιση της «τουρκικής μεινότητας» στη Δυτική Θράκη μίλησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Άγκυρα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Αθήνα για την παράδοση στη γείτονα των Γκουλενιστών που βρίσκονται στη χώρα μας.

«Με την Ελλάδα προσπαθούμε να επιλύουμε τα θέματα μέσω διαλόγου. Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με αποφασιστικότητα από την Αθήνα την επιστροφή όσων συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση FETO (Γκιουλενιστές) και να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ‘τουρκικής μειονότητας’ της δυτικής Θράκης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο Κυπριακό, ο Ακσόι εξήγησε ότι μπορεί να λυθεί με επιτυχία μόνο αν λάβει ως βάση την υπάρχουσα πραγματικότητα στο νησί. Επιπλέον, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσεγγίζει τον διαμοιρασμό της πολιτικής εξουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε προχθές ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, στις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.