ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή ερώτηση Δανέλλη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 18 Ιανουαρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 18 Ιανουαρίου 2019, 16:18
Κοινή ερώτηση Δανέλλη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Πιο κοντά στην κυβερνητική πλειοψηφία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα βήμα πιο κοντά -μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση- στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος συνυπέγραψε ερώτηση έξι βουλευτών της πλειοψηφίας για το μεταφορικό ισοδύναμο.

Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές τονίζουν ότι το μεταφορικό ισοδύναμο αποτελεί μέτρο για την ουσιαστική στήριξη της νησιωτικότητας που προστατεύεται από το Σύνταγμα, αλλά και από τη Συνθήκη λειτουργίας της ΕΕ, καθώς και ότι στη χώρα μας επί τέσσερις περίπου δεκαετίες η εφαρμογή του αποτέλεσε πεδίο προεκλογικών υποσχέσεων και εξαγγελιών σε βάρος των κατοίκων της νησιωτικής χώρας.

Μάλιστα σημειώνουν με νόημα ότι η σημερινή Κυβέρνηση υλοποίησε τη δέσμευσή της απέναντι στους νησιώτες εφαρμόζοντας πιλοτικά και θεσμοθετώντας για πρώτη φορά ένα ουσιαστικό μέτρο που απαντά στις ανάγκες των νησιωτών και στις ανάγκες για ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας. Ακόμα, οι «επτά» ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα επεκταθεί εντός του έτους και με ποιο χρονοδιάγραμμα το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ερώτηση συνυπογράφουν οι  Βάλια Βαγιωνάκη, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Εμμανουήλ Θραψανιώτης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Αντώνης Μπαλωμενάκης