ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Κύπρο

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 21 Ιανουαρίου 2019, 19:55
Τούρκος υπουργός Άμυνας: Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα σε Αιγαίο και Κύπρο
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες προκλητικές προειδοποιήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες προκλητικές προειδοποιήσεις απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ειδικότερα, επιθεώρησης των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Χατάι, ο Ακάρ διαμήνυσε πως η Άγκυρα δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στο Αιγαίο αλλά και την ανατολική Μεσόγειο. Είπε ακόμα ότι η χώρα του επιθυμεί τα υπάρχοντα προβλήματα στη θαλάσσια περιοχή να επιλυθούν με ειρήνη, γαλήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία.

«Αλλά θα συνεχιστεί», πρόσθεσε «με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία».

Λίγο μετά τα όσα ανέφερε ο Ακάρ, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε νέες παραβιάσεις. Ειδικότερα, τρεις σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από δύο «ζευγάρια» οπλισμένων F-16, και μία «τετράδα» μαχητικών του ιδίου τύπου, συνολικά 8 μαχητικά αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου.