current views are: 1

22 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση10:18

Γραφάκος στο «Ακραίως»: Ο Κ. Μητσοτάκης θα έβαζε πλάτη σε μια συμβιβαστική πρόταση για το Μακεδονικό

«Γλώσσα, μακεδονικός λαός και ιθαγένεια δημιουργούν υπόβαθρο στο μέλλον για εθνικότητα».

Δημοσίευση 10:18’
αρθρο-newpost

«Γλώσσα, μακεδονικός λαός και ιθαγένεια δημιουργούν υπόβαθρο στο μέλλον για εθνικότητα».

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα έβαζε πλάτη σε μια συμβιβαστική πρόταση για το Μακεδονικό» ισχυρίστηκε ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Μανώλης Γραφάκος, στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση έχασε μια χρυσή ευκαιρία, να πάμε σε μια συμφωνία που θα ήταν καλύτερη, αν είχε έρθει σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα» τόνισε και συνέχισε: «Κάποια στιγμή πρέπει να καλλιεργηθεί στη χώρα μας η κουλτούρα συνεννόησης στα σημαντικά θέματα. Τώρα στη συμφωνία των Πρεσπών είναι όλοι εναντίον όλων. Δεν εκφράζει τις ανάγκες της χώρας. Τα σημαντικά θέματα θα πρέπει να λύνονται με ευρύτερες εθνικές συναινέσεις. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει διαφορετικά τα πράγματα. Πέρυσι ο κ. Μητσοτάκης είχε βάλει το πλαίσιο που θα μπορούσαμε να κινηθούμε. Χάθηκε μια ευκαιρία, και εγώ υποστηρίζω ότι ο Μητσοτάκης θα έβαζε πλάτη σε μια συμβιβαστική πρόταση».

Σχολιάζοντας τις αποχωρήσεις από τα μικρά κόμματα υποστήριξε ότι: «δεν θα υπήρχε ανάγκη μεταγραφή, αν είχαμε μια σταθερή εθνική γραμμή, η οποία δεν υπήρχε ούτε μέσα στην κυβέρνηση. Είδαμε να συγκρούονται για ένα θέμα ο υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας…».

Και εστίασε στους χειρισμούς που έπρεπε να είχαν γίνει: «Έπρεοε να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι όταν πάμε να κάνουμε μια συμφωνία δεν μπορεί να είναι 100-0. Θα ήταν εφικτό αντί για nationality να λέγεται citizen. Οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί έκαναν το μέγιστο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα. Τώρα οι Σκοπιανοί, ήταν συνεπείς, δυσκολεύουν τα πράγματα για τη χώρα μας, έκαναν αυτοί τα βήματα, η ελληνική πλευρά δεν ξέρω τι περιθώρια έχει… Δυσκολεύει η κατάσταση».

Ο κ. Γραφάκος επισήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η συμφωνία των Πρεσπών. «Γλώσσα, μακεδονικός λαός και ιθαγένεια δημιουργούν υπόβαθρο στο μέλλον για εθνικότητα».

Κληθείς να σχολιάσει τις… αντοχές της ελληνικής κυβέρνησης, απάντησε: «Θα μπορούσε να αντέξει μέχρι τον Μάιο, ίσως και περισσότερο. Όμως η παρατεταμένη αυτή προεκλογική περίοδος δείχνει ότι η οικονομία δεν αντέχει».


σχετικα αρθρα