current views are: 1

23 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση19:04

Καμμένος για «Πρέσπες»: Υπέκυψε ο Τσίπρας στις πιέσεις της Μέρκελ

«Εξαπατήθηκα από τον Κοτζιά και τον Τσίπρα»

Δημοσίευση 19:04’
αρθρο-newpost

«Εξαπατήθηκα από τον Κοτζιά και τον Τσίπρα»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, κατήγγειλε πως «ο πρωθυπουργός δέχθηκε πιέσεις για το Σκοπιανό από την Άνγκελα Μέρκελ», λέγοντας μάλιστα ότι πιέσεις από την Γερμανίδα καγκελάριο δέχθηκε και ο ίδιος, αλλά δεν υποχώρησε. Μίλησε επίσης για «πιέσεις που δέχθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, από την Ντόρα Μπακογιάννη».

«Ο Ζάεφ μιλά για μακεδονικό λαό και μακεδονική γλώσσα» είπε ακόμη ο Πάνος Καμμένος, επέμεινε ότι εξαπατήθηκε όχι μόνο από τον Νίκο Κοτζιά, αλλά και από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Επανέλαβε, δε, όταν εάν στον επερχόμενο ανασχηματισμό υπάρξουν πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ, που θα πάρουν χαρτοφυλάκια, αυτό θα συνιστά «casus belli».

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατηγόρησε επίσης τη Νέα Δημοκρατία ότι αναγνώρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως συνταγματική και νόμιμη και αναρωτήθηκε γιατί έκανε πίσω και δεν κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, μολονότι τόσο οι ΑΝΕΛ όσο και ο Σταύρος Θεοδωράκης, για λογαριασμό του Ποταμιού, είχαν πει ότι θα την στηρίξουν.

«Εάν η θέση της ΝΔ ήταν καθαρή, σήμερα θα είχαμε μπλοκάρει τη Συμφωνία» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Αναφορικά με τις ενστάσεις της ΝΔ για την γλώσσα και την ιθαγένεια στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «έχουν βάση, αλλά το κυριότερο είναι το όνομα γιατί αυτό υποκρύπτει όλο τον αλυτρωτισμό».

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι πάγια θέση του την οποία έχει εκφράσει και σε ομιλίες του στη Βουλή τόσο ως υπουργός της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, όσο και ως υπουργός εκείνης του Αλ. Τσίπρα είναι «καμία χρήση του όρου “Μακεδονία” και ότι “εθνική θέση είναι η θέση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και εκεί δεν μιλά κανείς και στη μία περίπτωση και στην άλλη».

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που είχε δηλώσει δημόσια την εμπιστοσύνη του στις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε ο Ν. Κοτζιάς, απάντησε ότι «όταν η πατρίδα μου διαπραγματεύεται είμαι υποχρεωμένος να κάνω το πάν για να μπορέσω να την βοηθήσω. Ο κ. Κοτζιάς είχε πάρει εντολή από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να διαπραγματευτεί και είχε διαβεβαιώσει ότι θα φέρει τη λύση μετά τις εκλογές».

«Βεβαίως και έπρεπε να κερδίσουμε χρόνο για τις πιέσεις και να φανεί ότι δεν είναι η Ελλάδα που αρνείται τον διάλογο και είχα υποχρέωση να πω ότι εμπιστεύομαι τον ΥΠΕΞ για να ενισχύσω τη θέση της χώρας. Αυτό το οποίο έκανε να εξαπατήσει εν συνεχεία και εμένα και τους ΑΝΕΛ και να φέρει τη Συμφωνία τώρα δείχνει ότι δεν έπρεπε να του έχουμε καμία εμπιστοσύνη» πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα καλέσει σε προσκλητήριο «όλα τα στελέχη της ΝΔ που δεν συμφωνούν με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε ένα κοινό μέτωπο, απ’ όπου κι αν προέρχονται, προκειμένου να μπορέσουμε να εκφράσουμε στην επόμενη Βουλή των Ελλήνων τη θέση του 80% του ελληνικού λαού γιατί αυτή τη στιγμή Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι “πακέτο”, παραδίδουν την Μακεδονία και αύριο, φοβάμαι πολύ, με ένα νέο Σχέδιο Ανάν και την Κύπρο».

Είπε ότι το νέο σχήμα θα προέρχεται από «πατριωτικές δυνάμεις που υπάρχουν στη Δεξιά ξεκάθαρα, στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» και από ανθρώπους «που δεν θέλουν να αυτοπροσδιοριστούν, όμως ο κορμός που λείπει αυτή τη στιγμή από τη Βουλή είναι ο κορμός της Δεξιάς».

Ερωτηθείς αν στο σχήμα «χωρούν ο Καρατζαφέρης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης» απάντησε ότι δεν επιθυμεί να μπει σε ονοματολογία, προσθέτοντας, ωστόσο «ο Καρατζαφέρης παρήγαγε στελέχη όπως ο Πλεύρης, ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης που για μας είναι η καταστροφή της ΝΔ. Ο Καρατζαφέρης είναι αυτός που υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο. Με τον Γιώργο Καρατζαφέρη δεν μπορώ να συμπλεύσω. Άλλα στελέχη, όμως, που δεν έχουν τέτοιου είδους εμπλοκές, αυτούς που σέβονται το σύνταγμα και τη δημοκρατία μπορούν να δημιουργήσουν μαζί μας ένα μεγάλο μέτωπο».

 


σχετικα αρθρα