ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη στο «Ακραίως»: Γιατί δεν καταθέσαμε πρόταση μομφής

Δημοσίευση 24 Ιανουαρίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2019, 12:00
Βούλτεψη στο «Ακραίως»: Γιατί δεν καταθέσαμε πρόταση μομφής
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

«Ο Ζάεφ τα πήρε όλα. Συνεταίρος του Γκρουέφσκι ήταν».

Τους λόγους που τελικά η ΝΔ δεν κατέθεσε πρόταση μομφής εξήγησε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι τα έδωσε όλα στον κ. Ζάεφ.

«Έχουν βρεθεί τα κουκιά, έχουν δοθεί τα υπουργεία… Είναι προειλημμένες αποφάσεις. Έχουν φροντίσει να έχουν βουλευτές που θα ψηφίσουν» είπε η βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε: «Η πρόταση μομφής είναι ένα σημαντικό όπλο και υπάρχει εξάμηνος περιορισμός. Ο αρχηγός του κόμματος σταθμίζει πότε θα το χρησιμοποιήσει».

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι δεν έχει τίποτα θετικό η συμφωνία των Πρεσπών. «Ποια είναι τα καλά της συμφωνίας; Δεν υπάρχει καλό σημείο. Η εθνική γραμμή δεν περιλαμβάνει και όνομα και ταυτότητα και γλώσσα και εθνότητα και πρόσβαση στη θάλασσα και αλλαγή στα βιβλία. Όχι δεν είναι αυτή η εθνική γραμμή. Πρόσβαση να πάρουν από την Αλβανία» τόνισε και υπεραμύνθηκε της διαχείρισης Καραμανλή «λέγαμε ναι σε σύνθετη ονομασία ως βάση συζήτησης. Όταν φτάναμε σε όλα αυτά που παραχωρούνται σήμερα, σταματούσαμε τη συζήτηση. Ο Καραμανλής, είχε μια ιδιοφυή στρατηγική, είπε εμείς να δεχόμαστε μια βάση συζήτησης, θα έρχονται αυτοί θα λένε αυτά που λένε και θα πηγαίνει το βάρος της αδιαλλαξίας σε αυτούς. Ο Ζάεφ τα πήρε όλα. Συνεταίρος του Γκρουέφσκι ήταν».

Από τα πυρά της δεν ξέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος «Ξέρετε τι θα ψηφίσουν σήμερα οι βουλευτές; Το παλιό σύνταγμα. Ο κ. Kατρούγκαλος είχε τo θράσος χθες να καταθέσει το παλιό σύνταγμα».

Η κ. Βούλτεψη πιστεύει ότι η ψήφιση της συμφωνίας θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον κ. Τσίπρα και εξήγησε: «Το θέμα της Μακεδονίας είναι στο DNA του λαού. Προφανώς οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα και οι συναλλαγές που έκανε με τους πάντες ήταν το αντίτιμο από το να εκτιμήσει, ότι ο ελληνικός λαός αυτό δεν το αντέχει και δεν θα το αντέξει. Θα έχει πολλές συνέπειες αυτό. Κατακλυσμικά θα είναι τα φαινόμενα μετά την ψήφιη της συμφωνίας. Θα έχει τρομερή επίδραση σε όλους τους Έλληνες. Τις παρενέργειες θα τις δούμε σύντομα».

Η βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι: «ταύτισε με τους ακραίους τα συλλαλητήρια. ‘Ένα χρόνο κάνει γενικό προσκλητήριο ακραίων ο κ. Τσίπρας, ο οποίος φέρνοντας τη συμφωνία είχε δύο σχέδια: να ταυτίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με τη διαφθορά και να ταυτίσει τους ειρηνικούς διαδηλωτές με τους ακραίους. Τόσες φορές που τους ταύτισε ήρθαν και μας χτύπησαν ».